Звезда креће на "хет-трик": Милојевић има дилему!

Црвено-бели у суботу против Јавора започињу одбрану титуле, односно потеру за трећом узастопном.

Фудбал 20.07.2019 | 09:16
Звезда креће на "хет-трик": Милојевић има дилему!
Црвена звезда је успешно закорачила европским путем, а у суботу ће направити и први корак на домаћој стази када је реч о сезони 2019/20.

Први изазов у намери да се по трећи пут у клупској историји упише "шампионски хет-трик" биће Јавор, повратник у најјачи ранг домаћег фудбала после годину дана играња у Првој лиги Србије (субота, 20.00, "Рајко Митић", пренос на ТВ Арена Спорт 1").

По многима, црвено-бели су и ове сезоне први кандидат за трофеј.

Својеврсни хет-трик фудбалерима најтрофејнијег домаћег клуба успевао је два пута у досадашњој историји: 1968-1969-1970. и 1990-1991-1992. године. Планирају да га понове ове сезоне.

"Звезда је увек фаворит, то је нешто што су одредиле раније генерације и ми ћемо то покушати да испунимо, али не треба да нас оптерећује", истакао је Владан Милојевић на конференцији за медије.

Звездин тренер у уводу свог обраћања пожелео је "леп фудбал" у Србији наредних годину дана.

"Пожелео бих да ова сезона буде генерално боља за све нас, да видимо леп фудбал. Видим кроз медије да се доста екипа појачало, волео бих да имамо и више навијача и да сви заједно уживамо. Радује нас што креће првенство и спремни смо".

Конкретно о првом ривалу, на чијој клупи је провео неколико месеци у периоду када је почео да се бави тренерским послом, Милојевић је рекао:

"Долази нам екипа која је годинама остављала траг у Суперлиги, а прошле сезоне су доминантно били први у Првој лиги. Јавор је клуб са традицијом, локалпатриотски и добро вођен. Сигурно нас чека тешка утакмица и потрудићемо се да је одрадимо на најбољи начин".

Очекује се да у одбрану титуле, односно уписивање треће узастопне, црвено-бели крену у нешто другачијој постави од оне коју је Владан Милојевић бирао за двомеч са литванском Судувом.

"Искрен да будем, у овом тренутку нисам још начисто. Видећу још за који ћу се састав определити. Такмичарска форма се добија само кроз такмичарске утакмице, без обзира колико тренирали".

Кањас и Панков су се опоравили и очекује се да упишу минуте против Јавора, али не и Томане.

"Довели смо Томанеа на дуже стазе јер смо већ имали Боаћија и Павкова, без обзира што један од њих има дозволу да оде. Ту је и мали Крстовић... Не треба журити, Томане је дошао из једног другачијег система, није тренирао неко време и треба бити стрпљив како са њим, тако и са осталим новајлијама у тиму".

Неочекиван епилог после 4:2 у Ивањици

Звезда има осам узастопних победа против Јавора, али и даље се многи сећају пораза 2:4 у Ивањици, када је блистао Ифеани Оњило ког су неколико дана касније управо због те партије ангажовали црвено-бели. Била је то, такође, утакмица првог кола, на отварању сезоне 2013/14, а занимљиво је да је упркос поменутом резултату Јавор на крају испао из лиге, а Звезда била шампион.

Упитан да направи поређене форме тима са прошлом годином у ово време, Милојевић је објаснио да не види сврху тога.

"Фудбал је жива игра. Другачије су биле околности прошле године, другачије су данас, а другачије ће бити догодине. У фудбалу не постоји јуче, за нас је прошла сезона заборављена и ја мислим да нема шта да се пореди", рекао је и додао:

"Нисам незадовољан стањем екипе, али сигурно је да можемо боље и верујем да ћемо брзо то и показати".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар