Атлетикова посљедња бомба - Ериксен!

Јорганџије изгубиле стрпљење са Хамесом Родригезом.

Фудбал 19.07.2019 | 23:42
Атлетикова посљедња бомба - Ериксен!
Атлетико Мадрид је већ продрмао фудбалску пијацу када је за 127.500.000 евра довео Жоао Феликса из Бенфике, а потом и када је за још толико пара довео гомилу других појачања попут Љорентеа, Фелипеа, Ерере, Ермоса, Трипијера, Лодија и Шапоњића.

Али то није све од Мадриђана!

Чоло Симеоне тражи и велико појачање на позицији офанзивног везсите, а мадридски медији јављају да је клуб почео операцију довођења Кристијана Ериксена из Тотенхема.

Дуго је Хамес Родригез био прва мета, али су се преговори отегли, Реал не попушта и Атлетико полако диже руке од Колумбијца. План Б је тако постао план А, пошто Атлетико нема намеру да плати Реалу 50.000.000 евра за Хамеса. Али је спреман да плати и више за Ериксена.

Данац одбија да продужи уговор са Тотенхемом који му истиче наредног лета и надао се другом позиву из Мадрида. Реаловом. Флорентино Перез би га радо позвао, али Зиндедин Зидан инсистира да капитално појачање у везном реду буде Пол Погба, тако да Ериксен има све мање времена да чека Реал.

Ту ускаче Атлетико. Председник Хил Марин, директор Берта и тренер Симеоне су се сложили да је Ериксен профил појачања какво је потребно Колчоњеросима. Сада предстоји тежи део посла. Убеђивање Тотенхема.

Спурси су прошлог лета тражили невероватних 200.000.000 евра за Данца, али сада нису у ситуацији да постављају такве услове јер следећег лета могу да га изгубе без обештећења. Ериксен је до сада био и више него јасан да не жели да потпише нови уговор. Тотенхем свакако неће дозволити да Данац оде за годину дана као слободан играч и сада је продаја једино решње.

Пертходних недеља се шушкало да би Тотенхем пристао и на понуду од 70.000.000 евра што је Атлетико доступна цена. Поготово ако прода Кореу у Милан за више од 50.000.000 евра. Да би дошло до ове трансфер бомбе, потребно је да Данац и званично затражи трансфер од Тотенхема после повратка са трунеје по Азији. Атлетико чека као запета пушка.

И то би био крај гламурозног летњег шопинга на Метрополитану. Коначан цех би могао да износи преко 300.000.000 евра. Али је Атлетико и без Кореине продаје већ зарадио 311.000.000 евра од одлазних трансфера овог лета.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар