Борац пред "Грбавицу": Сва три знака су у игри!

Црвено-плави у суботу 20. 30 гостују сарајевском Жељезничару у повратничкој сезони Премијер лиге Босне и Херцеговине.  Осим: Дуели против Борца увијек тешки и неизвјесни! Жељезничар сезону у Премијер лиги БиХ отвара утакмицом на "Грбавици" против повратника у бх. елиту, бањалучког Борца.

Фудбал 20.07.2019 | 08:00
Борац пред "Грбавицу": Сва три знака су у игри!
Послије два мјесеца паузе, Премијер лига БиХ се враћа у жижу спортске јавности!

Прво коло на распореду је наредног викенда, а један од дербија на старту нове сезоне 2019/20 биће одигран на сарајевској "Грбавици" гдје на ноге Жељезничару долази Борац из Бањалуке.

Тренер црвено-плавих Бранислав Крунић најприје је на конференцији за штампу истакао да је атмосфера у Борцу изузетно позитивна због рада челника клуба и да су доведена знатна појачања.

"Припреме смо искористили да консолидујемо екипу и да доведемо играче на позицијама за које мислимо да су потребне. На Златибору смо се добро припремили и играли пријатељске мечеве, па сад са нестрпљењем очекујемо почетак првенства. Вјерујем да смо спремни за утакмицу против Жељезничара на 'Грбавици'", рекао је Крунић.

БОРАЦ ПОСЉЕДЊИ ПУТ НА "ГРБАВИЦИ" СЛАВИО 2011.

Прије осам година, Бањалучани су посљедњи пут савладали Жељезничар у Сарајеву (0:1) и то поготком Милана Ступара који је донио једину шампионску титулу црвено-плавима у историји. Жељо је с друге стране посљедњи пут "пао" у Бањалуци 2014. године када је на Градском стадиону три бода осигурао Петар Илић.

О плавима са "Грбавице", које с клупе води Амар Осим, говорио је са респектом.

"Жељо је квалитетан ривал, али очекујем добру партију свог тима. Сва три знака можемо да очекујемо. И да побиједимо, изгубимо или одиграмо неријешено. Одлучиваће детаљи али имамо добру атмосферу, добру екипу која је спој искусних и младих фудбалера, враћају нам се вјерни навијачи 'Лешинари' и могу рећи да се у тиму осјећа заједништво, квалитетан рад и нема разлога да сутра не пружимо добру партију. Надамо се и добром резултату".

Крунић је додао да има све играче на располагању за суботњи двобој, али није желио да открије почетни састав.

"Сви су здрави, сви имају право наступа и могу да одговоре захтјевима. Имам у глави 'првих 11', али рано је о томе говорити. Не бих рекао састав ни због противника, али ни због мојих играча".

Одрично је одговорио на питање да ли је пораз од Модриче (1:2) у Бањалуци негативно утицао на атмосферу у бањалучкој екипи.

"То нас није пореметило јер је у питању био тренинг. Зато је меч био затвореног типа, тај дан смо имали кондициони тренинг, али мислим да је било боље и тактички и физички да играмо по 45 минута и да испробам још неке варијанте него да смо радили кондиционо. Резултат није био у првом плану. С другим полувременом сам задовољан у потпуности и играчи су испунили све моје захтјеве".

Као и у сваком прелазном року, у Платоновој је било прометно, па је стигло доста појачања (Марко Јовановић, Младен Лучић, Срђан Вујаклија, Денис Чомор, Бојан Марковић, Иван Црнов, Александар Субић, Марко Мирић), међу којима и сам тренер Крунић.

"Прелазни рок за Борац још није завршен, надамо се. Очекујемо још појачања и у одбрани и у нападу",остао је мало "закопчан" Крунић не желећи директно да одговори на којим позицијама очекује доласке.

Капитен Борца Стојан Врањеш, који је управо из Жеље дошао у матични клуб, такође очекује добру партију црвено-плавих и вјерује у позитиван исход на "Грбавици".

"С нестрпљењем очекујемо ту прву утакмицу послије дугих припрема. Ако будемо паметни можемо с овим играчима у 'ростеру' да направимо Жељезничару проблеме иако је Жељо увијек фаворит на 'Грбавици'. Наравно, то ништа не значи и спремни смо да одговоримо задацима на терену и надамо се најбољем резултату. У сваком случају идемо на побједу", подвукао је Врањеш.

Осим: Дуели против Борца увијек тешки и неизвјесни! Жељезничар сезону у Премијер лиги БиХ отвара утакмицом на "Грбавици" против повратника у бх. елиту, бањалучког Борца.



Фудбалери Жељезничара у суботу на "Грбавици" дочекују екипу Борца, у првом колу нове сезоне Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Тренер "плавих" Амар Осим вјерује да његову екипу очекује тежак меч против старог ривала који се вратио у премијерлигашко друштво након што је прошлу сезону провео у Првој лиги Републике Српске.

"Видјећемо како ћемо се сутра понашати. Не знамо много о противнику након припрема, али ни они не знају много о нама. Мислим да је њима лакше било пратити нас у Премијер лиги БиХ него нама њих. Довели су неколико искусних играча, а наши дуели против Борца су увијек тешки и неизвјесни, без обзира на то гдје се утакмица игра", изјавио је Осим на данашњој конференцији за медије.

Тренер Жељезничара вјерује да његова екипа боља у односу на прошлу сезону и да се може носити са свим противницима.

"Мислим да смо бољи у односу на прошлу сезону јер смо дуже на окупу, а нисмо изгубили много играча, док смо довели неке нове који нам могу донијети нову димензију у игри. Од стандардних играча отишао је само Шабанаџовић, док су остали ту. Вјерујем да можемо играти против свих противника. Не бих био ту да не вјерујем да се не можемо равноправно борити за трофеје", рекао је Осим.

Новајлија у дресу Жељезничара Петар Бојо наглашава да се брзо прилагодио новој средини и да очекује побједу против Борца пред домаћим навијачима.

"Много ће ми значити деби у дресу Жељезничара. Знам о каквом је клубу ријеч и да ћемо у свакој утакмици ићи на побједу. Спреман сам на терену дати све од себе. Борац је квалитетан противник, али вјерујем у побједу пред нашим навијачима", изјавио је Бојо.

Утакмица између Жељезничара и Борца ће бити одиграна вечерас на стадиону "Грбавица" од 20.30 сати.

ПЛ БиХ, ПРВО КОЛО, ПАРОВИ 

- субота:

Вележ - Младост (17.30)

Звијезда 09 - Тузла сити (17.30)

Жељезничар - Борац (20.30)

- недјеља:

Сарајево - Зрињски (19.00)

Слобода - Радник (20.30)

- понедјељак:Широки Бријег - Челик (21.00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар