Можда и најгора Пепова куповина: "Стаклени" Менди!

Када је био на терену, видело се да може да помогне у систему Пепа Гвардиоле. Али, управо је то кључно - КАДА је био на терену.

Фудбал 19.07.2019 | 19:24
Можда и најгора Пепова куповина: "Стаклени" Менди!
Пеп Гвардиола је можда две године заредом освојио Премијер лигу, али и даље тражи чаробну формулу за дефанзивну линију свог тима - чак и после толико утрошених средстава.

Од доласка у Манчестер сити добио је "на поклон" 23 фудбалера за који је клуб издвојио 600 милиона фунти, а занимљиво је да је чак половина тог новца отишла управо на одбрану која је и даље најслабији део екипе и вероватно ће бити појачана овог лета.

Успео је да попуни место голмана (Едерсон), десног бека (Кајл Вокер) и штопера (Емерик Лапорт), али за још два места у тиму тражи боља решења.

За позицију штопера наредне године конкурисаће још Џон Стоунс и Николас Отаменди, док се чека и замена за Венсана Компанија који је отишао у Андерлехт, док је веома компликована ситуација и на левој страни одбране где више нема "принудно" решење у виду Фабијана Делфа, који се овог лета преселио у Евертон.

На тој страни сада као опције има Олександра Зинченка, који је по вокацији офанзивни везни, односно Бенжамана Мендија за кога је издвојио богатство.

Француски бек је пре две године стигао из Монака за 52 милиона фунти, трећи највећи трансфер Гвардиоле у Ситију, али од тада још није показао ништа... Одиграо је тек 23 меча због константних проблема с повредама - и нову је зарадио пред старт сезоне.

Како преносе британски медији Менди неће играти до почетка октобра.

Шансу би могао да добије млади шпански фудбалер Анхелино, кога је Сити вратио из ПСВ Ајндховена, али је вероватније да Гвардиола затражи скупоценије и квалитетније решење од руководства.

Испоставља се да је Бенжаман Менди један од његових највећих промашаја, иако се мора рећи да када би играо - заиста је остављао солидан утисак у постојећем систему. Забележио је шест асистенција, али ретко је био на терену да би клуб могао да се ослони на њега.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар