Прави рај на земљи

Ако размишљате о далеким путовањима и желите да одете на неко "пусто" место где ћете доживети непоновљиво искуство онда је ово острво права дестинација за вас.

Путовања 19.07.2019 | 10:38
Прави рај на земљи
"Цонте Наст Травелер реадерс" је објавио резултате гласања о најбољем острву на свету. Прво место је припало острву Сиаргао, једном од острва Филипина.Фотографије оправдавају овакав резултат, јер нико не остаје равнодушан према белим пешчаним плажама и мирним, скривеним и нетакнутим шумама.

Сиаргао је острво од 200.000 становника и иако популарно, није претрпано туристима, што ову дестинацију чини идеалном за бег од свакодневнице.Пут до овог рајског острва је мала заврзлама, што ће ово путовање учинити правом авантуром. Не постоји интернационални аеродром на острву, што значи да прво морате да посетите Манилу, Сингапур, Сеул или Хонк Конг, пише "Метро".

Ту се укрцате на авион и летите око два сата до божанственог острва. Можете пронаћи разумну цену, али се спремите да умором платите незаборавно летовање.

Сиаргао је познат као сурферска престоница Филипина. Постоји чак 15 места где можете да "ловите" савршен талас. Постоје многобројне школе у којима можете да савладате основе овог спорта. Можете да изнајмите и бродић или опрему за роњење и препустите се чарима беспрекорно чисте воде.Ако нисте љубитељ водених спортова, можете да откривате мистериозну шуму, савршен кадар за фотографију крај стена у плићаку Магпупунгка.

Сиаргао је најлепше острво на свету, али се гласало и одвојено за Аустралију и јужни Пацифик, где је Wхитсундаy острво изабрано за најлепше. У Атлантском океану победу је однело острво Бермуде, а у Европским морима најлепше острво је Миконос.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

19.07.2019 11:55

200.000 ту? Теско.

ОДГОВОРИТЕ