Pravi raj na zemlji

Ako razmišljate o dalekim putovanjima i želite da odete na neko "pusto" mesto gde ćete doživeti neponovljivo iskustvo onda je ovo ostrvo prava destinacija za vas.

Putovanja 19.07.2019 | 10:38
Pravi raj na zemlji
"Conte Nast Traveler readers" je objavio rezultate glasanja o najboljem ostrvu na svetu. Prvo mesto je pripalo ostrvu Siargao, jednom od ostrva Filipina.Fotografije opravdavaju ovakav rezultat, jer niko ne ostaje ravnodušan prema belim peščanim plažama i mirnim, skrivenim i netaknutim šumama.

Siargao je ostrvo od 200.000 stanovnika i iako popularno, nije pretrpano turistima, što ovu destinaciju čini idealnom za beg od svakodnevnice.Put do ovog rajskog ostrva je mala zavrzlama, što će ovo putovanje učiniti pravom avanturom. Ne postoji internacionalni aerodrom na ostrvu, što znači da prvo morate da posetite Manilu, Singapur, Seul ili Honk Kong, piše "Metro".

Tu se ukrcate na avion i letite oko dva sata do božanstvenog ostrva. Možete pronaći razumnu cenu, ali se spremite da umorom platite nezaboravno letovanje.

Siargao je poznat kao surferska prestonica Filipina. Postoji čak 15 mesta gde možete da "lovite" savršen talas. Postoje mnogobrojne škole u kojima možete da savladate osnove ovog sporta. Možete da iznajmite i brodić ili opremu za ronjenje i prepustite se čarima besprekorno čiste vode.Ako niste ljubitelj vodenih sportova, možete da otkrivate misterioznu šumu, savršen kadar za fotografiju kraj stena u plićaku Magpupungka.

Siargao je najlepše ostrvo na svetu, ali se glasalo i odvojeno za Australiju i južni Pacifik, gde je Whitsunday ostrvo izabrano za najlepše. U Atlantskom okeanu pobedu je odnelo ostrvo Bermude, a u Evropskim morima najlepše ostrvo je Mikonos.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joja

19.07.2019 13:55

200.000 tu? Tesko.

ODGOVORITE