Ово се дешава баш ријетко: Енглез у Примери!

Вицешампион Лиге шампиона остао је без стандардног десног бека који је одабрао пут којим ређе иду његови земљаци Енглези - Шпања! Званично: Жена гледала кућу у Напуљу, Трипијер завршио у Атлетику! И тако постао нови Јорганџија.

Фудбал 18.07.2019 | 11:48
Ово се дешава баш ријетко: Енглез у Примери!
Навикли смо да Шпанци играју у Енглеској, али када видимо трансфер у супротном смеру - то представља изненађење пошто их је мало кроз историју играло на Пиринејима.

Сада је "ногу покувао" десни бек Киран Трипије (28) који напушта Тотенхем после четири одличне сезоне, међутим пожелео се нових изазова у каријери и због тога му Маурисио Покетино није правио проблеме.

Његов нови клуб је Атлетико Мадрид који га је платио 20 милиона фунти, уз одређене бонусе, тако да њихов издатак за трансфере овог лета само расте и расте.

Тренутно је у свету фудбала више новца потрошио само њихов градски ривал Реал Мадрид, међутим тим Дијега Симеонеа је истовремено зарадио велика средства од одлазака играча попут Антоана Гризмана, Лукаса Ернандеза и других.

Трипије је сад једини Енглез у Примери и последњи пре њега био је Патрик Робертс, на позајмици из Ситија у филијали Ђирони, а ако говоримо о познатијима - још 2010. је то био Џермејн Пенант.

Укупно је у историји Ла Лиге играло само 20 енглеских фудбалера (Бекам, Овен, Линекер, Мекманаман...), док је у Премијер лиги играло троцифрен број шпанских фудбалера и оставили су знатно дубљи траг.

Био је Киран Трипијер толико близу преласка у Наполи да је било писања да је његова супруга већ ишла у Напуљ да тражи кућу где ће живети, али на крају је завршио у Мадриду. У дресу Атлетика. Од вечерас и званично. Јорганџије су објавиле његов трансфер и истакле да је потписао уговор на три године.

Тотенхему је на рачун легло 24.000.000 евра, а Трипијер је већ прошао медицинске прегледе, представљен је на сајту клуба и већ је одрадио тренинг под тренерском палицом Дијега Симеонеа.

Иначе, Тотенхему је у току преговора понуђена опција да доведе нападача Анхела Кореу, али је уместо тога тим из Лондона одабрао опцију да узме кеш. Поред Наполија интересовао се и Јувентус, али је на крају овај десни бек одабрао Чола Симеонеа.

Трипијер је тако напустио Тотенхем после 114 утакмица. У редовима Спарса је провео преко четири године, а сада је на реду да се опроба у дресу Јорганџија. Тако је постао осмо појачање клуба овог лета, а пре њега су стигли играчи попу Жоаа Феликса, Маркоса Љорентеа и Фелипеа на стадион Ванда Метрополитано. Овог лета је стигао и Иван Шапоњић.

Атлетико је довео Трипијера да замени дугогодишњег десног бека Хуанфрана. Осим њега, потпуно нови изглед одбране чине штопери Фелипе, леви бек Ренан Лоди, а сваког дана очекује се потпис Еспањоловог централног дефанзивца Марија Хермоса, за 20.000.000 евра. Осим њих, ангажовани су нападачи Бенфике Жоао Феликс и Иван Шапоњић, централни везни Реала Маркос Љоренте, бесплатно је стигао Ектор Ерера из Порта, дошао је у Николас Ибањез из Сан Луиса, а укупна сума за обештећења је 220.000.000 евра.

Кажу да није готово док није званично. Али сада више нема дилеме, Трипијер је нови Јорганџија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар