Ovo se dešava baš rijetko: Englez u Primeri!

Vicešampion Lige šampiona ostao je bez standardnog desnog beka koji je odabrao put kojim ređe idu njegovi zemljaci Englezi - Španja! Zvanično: Žena gledala kuću u Napulju, Tripijer završio u Atletiku! I tako postao novi Jorgandžija.

Fudbal 18.07.2019 | 11:48
Ovo se dešava baš rijetko: Englez u Primeri!
Navikli smo da Španci igraju u Engleskoj, ali kada vidimo transfer u suprotnom smeru - to predstavlja iznenađenje pošto ih je malo kroz istoriju igralo na Pirinejima.

Sada je "nogu pokuvao" desni bek Kiran Tripije (28) koji napušta Totenhem posle četiri odlične sezone, međutim poželeo se novih izazova u karijeri i zbog toga mu Maurisio Poketino nije pravio probleme.

Njegov novi klub je Atletiko Madrid koji ga je platio 20 miliona funti, uz određene bonuse, tako da njihov izdatak za transfere ovog leta samo raste i raste.

Trenutno je u svetu fudbala više novca potrošio samo njihov gradski rival Real Madrid, međutim tim Dijega Simeonea je istovremeno zaradio velika sredstva od odlazaka igrača poput Antoana Grizmana, Lukasa Ernandeza i drugih.

Tripije je sad jedini Englez u Primeri i poslednji pre njega bio je Patrik Roberts, na pozajmici iz Sitija u filijali Đironi, a ako govorimo o poznatijima - još 2010. je to bio Džermejn Penant.

Ukupno je u istoriji La Lige igralo samo 20 engleskih fudbalera (Bekam, Oven, Lineker, Mekmanaman...), dok je u Premijer ligi igralo trocifren broj španskih fudbalera i ostavili su znatno dublji trag.

Bio je Kiran Tripijer toliko blizu prelaska u Napoli da je bilo pisanja da je njegova supruga već išla u Napulj da traži kuću gde će živeti, ali na kraju je završio u Madridu. U dresu Atletika. Od večeras i zvanično. Jorgandžije su objavile njegov transfer i istakle da je potpisao ugovor na tri godine.

Totenhemu je na račun leglo 24.000.000 evra, a Tripijer je već prošao medicinske preglede, predstavljen je na sajtu kluba i već je odradio trening pod trenerskom palicom Dijega Simeonea.

Inače, Totenhemu je u toku pregovora ponuđena opcija da dovede napadača Anhela Koreu, ali je umesto toga tim iz Londona odabrao opciju da uzme keš. Pored Napolija interesovao se i Juventus, ali je na kraju ovaj desni bek odabrao Čola Simeonea.

Tripijer je tako napustio Totenhem posle 114 utakmica. U redovima Sparsa je proveo preko četiri godine, a sada je na redu da se oproba u dresu Jorgandžija. Tako je postao osmo pojačanje kluba ovog leta, a pre njega su stigli igrači popu Žoaa Feliksa, Markosa Ljorentea i Felipea na stadion Vanda Metropolitano. Ovog leta je stigao i Ivan Šaponjić.

Atletiko je doveo Tripijera da zameni dugogodišnjeg desnog beka Huanfrana. Osim njega, potpuno novi izgled odbrane čine štoperi Felipe, levi bek Renan Lodi, a svakog dana očekuje se potpis Espanjolovog centralnog defanzivca Marija Hermosa, za 20.000.000 evra. Osim njih, angažovani su napadači Benfike Žoao Feliks i Ivan Šaponjić, centralni vezni Reala Markos Ljorente, besplatno je stigao Ektor Erera iz Porta, došao je u Nikolas Ibanjez iz San Luisa, a ukupna suma za obeštećenja je 220.000.000 evra.

Kažu da nije gotovo dok nije zvanično. Ali sada više nema dileme, Tripijer je novi Jorgandžija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar