Они представљају БиХ на ЕYОФ-у у Азербејџану...

Млада олимпијска репрезентација Босне и Херцеговине, која ће од 21. до 27. јула представљати нашу земљу на Европском олимпијском фестивалу младих (ЕYОФ) у Бакуу, представљена је у сриједу у Сарајеву.

Остали спортови 18.07.2019 | 10:13
Они представљају БиХ на ЕYОФ-у у Азербејџану...
Босну и Херцеговину ће представљати 17 спортиста који ће се надметати у атлетици, џудоу, бициклизму, тенису и пливању. Њих ће предводити седам тренера, а олимпијски тим БиХ употпуниће шефица мисије Самра Јуришић и млада амбасадорка Емина Пашукан, док ће Саид Фазлагић отпутовати у својству члана Координационе комисије за ЕYОФ коју руководи Европски олимпијски комитет.

"Наши млади спортисти су се вриједно припремали са својим тренерима и очекујемо да у Бакуу имају добре наступе и представе БиХ на најбољи могући начин. ОК БиХ је радио максимално на припреми нашег тима за ЕYОФ. Успјели смо обезбиједити 28.000 КМ за припреме наших спортиста", изјавио је предсједник ОК БиХ Изет Рађо.

БиХ ће у Бакуу представљати:

- атлетичари Арман Цуро (400м), Алмина Рашић (100 и 200м), Дуња Гинзбург (скок у даљ), Лука Ивичић (десетобој), Јован Росић (800м) и Никола Брдар (100 и 200м). Њих ће предводити тренери Душко Ивичић и Вахида Козић.

- бициклиста Кенан Мехмедовић ће се такмичити у дисциплинама друм и хронометар, а предводиће га тренер Хајрудин Трле.

- џудисти Хана Пиралић (+70кг), Бранко Тадић (+90кг), Мустафа Хебиб (-73кг), Мерио Јозељић (-66кг), Данило Станишић (-90кг), а њих ће предводити тренери Јасенко Делић и Хусеин Рамић.

- тенисери Андреј Недић и Суана Туцаковић ће наступити под тренерском палицом Хариса Башалића.

- пливачи Давид Вучић (50 и 100м слободно, 200м мјешовито), Јован Лекић (100 и 200 делфин), Арман Ливадић (50, 100 и 200м слободно), уз тренера Евелина Авдића.

Скакачица у даљ Дуња Гинзбург истиче да сви спортисти БиХ очекују много од ЕYОФ-а.

"Дуго смо се припремали за ово такмичење и сигурна сам да ћемо сви дати све од себе. Када сте на терену адреналин и осјећај да долазите испред једне нације као тим вас обузме. надам се да ћемо испунити ваша, наша и очекивања тренера и родитеља", изјавила је Гинзбург.

Заставу БиХ на отварању ЕYОФ-а носиће џудиста Бранко Тадић, који од свих спортиста у репрезентацији БиХ у овој сезони има најбоље резултате.

"Надам се да ћемо као тим и једна цјелина дати све од себе да остваримо што боље резултате за репрезентацију", рекао је Тадић.

ЕYОФ је први врхунски европски мулти-спортски догађај намијењен младим спортистима од 14 до 18 година, а одржава се под покровитељством Међународног олимпијског комитета (МОК) и понос је европских олимпијских комитета са 25 година традиције.

На ЕYОФ-у у Бакуу очекује се 3.600 такмичара из 50 европских земаља. На програму ће бити десет спортова - атлетика, спортска гимнастика, џудо, рвање, бициклизам, кошарка, тенис, одбојка, рукомет, пливање.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар