Oni predstavljaju BiH na EYOF-u u Azerbejdžanu...

Mlada olimpijska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će od 21. do 27. jula predstavljati našu zemlju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu, predstavljena je u srijedu u Sarajevu.

Ostali sportovi 18.07.2019 | 10:13
Oni predstavljaju BiH na EYOF-u u Azerbejdžanu...
Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 17 sportista koji će se nadmetati u atletici, džudou, biciklizmu, tenisu i plivanju. Njih će predvoditi sedam trenera, a olimpijski tim BiH upotpuniće šefica misije Samra Jurišić i mlada ambasadorka Emina Pašukan, dok će Said Fazlagić otputovati u svojstvu člana Koordinacione komisije za EYOF koju rukovodi Evropski olimpijski komitet.

"Naši mladi sportisti su se vrijedno pripremali sa svojim trenerima i očekujemo da u Bakuu imaju dobre nastupe i predstave BiH na najbolji mogući način. OK BiH je radio maksimalno na pripremi našeg tima za EYOF. Uspjeli smo obezbijediti 28.000 KM za pripreme naših sportista", izjavio je predsjednik OK BiH Izet Rađo.

BiH će u Bakuu predstavljati:

- atletičari Arman Curo (400m), Almina Rašić (100 i 200m), Dunja Ginzburg (skok u dalj), Luka Ivičić (desetoboj), Jovan Rosić (800m) i Nikola Brdar (100 i 200m). Njih će predvoditi treneri Duško Ivičić i Vahida Kozić.

- biciklista Kenan Mehmedović će se takmičiti u disciplinama drum i hronometar, a predvodiće ga trener Hajrudin Trle.

- džudisti Hana Piralić (+70kg), Branko Tadić (+90kg), Mustafa Hebib (-73kg), Merio Jozeljić (-66kg), Danilo Stanišić (-90kg), a njih će predvoditi treneri Jasenko Delić i Husein Ramić.

- teniseri Andrej Nedić i Suana Tucaković će nastupiti pod trenerskom palicom Harisa Bašalića.

- plivači David Vučić (50 i 100m slobodno, 200m mješovito), Jovan Lekić (100 i 200 delfin), Arman Livadić (50, 100 i 200m slobodno), uz trenera Evelina Avdića.

Skakačica u dalj Dunja Ginzburg ističe da svi sportisti BiH očekuju mnogo od EYOF-a.

"Dugo smo se pripremali za ovo takmičenje i sigurna sam da ćemo svi dati sve od sebe. Kada ste na terenu adrenalin i osjećaj da dolazite ispred jedne nacije kao tim vas obuzme. nadam se da ćemo ispuniti vaša, naša i očekivanja trenera i roditelja", izjavila je Ginzburg.

Zastavu BiH na otvaranju EYOF-a nosiće džudista Branko Tadić, koji od svih sportista u reprezentaciji BiH u ovoj sezoni ima najbolje rezultate.

"Nadam se da ćemo kao tim i jedna cjelina dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate za reprezentaciju", rekao je Tadić.

EYOF je prvi vrhunski evropski multi-sportski događaj namijenjen mladim sportistima od 14 do 18 godina, a održava se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i ponos je evropskih olimpijskih komiteta sa 25 godina tradicije.

Na EYOF-u u Bakuu očekuje se 3.600 takmičara iz 50 evropskih zemalja. Na programu će biti deset sportova - atletika, sportska gimnastika, džudo, rvanje, biciklizam, košarka, tenis, odbojka, rukomet, plivanje.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar