Пузигаћа осуђен на 12 година

-Дејан Пузигаћа осуђен је у Вишем суду на 12 година затвора због убиства Бриса Татона у Београду.

Србија 16.07.2019 | 09:05
Пузигаћа осуђен на 12 година
На ову пресуду тужилаштво и одбрана имају право жалбе.
 
Виши суду у Београду изрекао је данас, након поновљеног суђења, нову пресуду Дејану Пузигаћи, са монашким именом Сава, поводом оптужби да је учествовао у убиству француског навијача Бриса Татона у Београду 2009. године.
 
Ово је трећа по реду првостепена пресуда Пузигаћи, пошто му је три пута поновљано суђење.

Суђење Пузигаћи поновљено овог пута по налогу Апелационог суда у Београду, који је почетком децембра 2018. укинуо првостепену пресуду Вишег суда којом је он прошле године био осуђен на 12 година затвора. У првом поступку, који је вођен против више изгредника, Пузигаћа је првостепеном пресудом био осуђен на 32 године затвора, али му је казна одлуком Апелационог суда 2012. године смањена на 14 година затвора.

Пузигаћа, који се терети за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву и даље је у притвору Окружног затвора у Београду у којем је се налази од изручења из Грчке, где је ухапшен након вишегодишњег бекства. Након изручења из Грчке њему је дозвољено понављање кривичног поступка, односно ново суђење са правом жалбе.

Током скривања Пузигаћа се замонашио у руском манастиру на Тајланду и узео монашко име Сава, па се на суђења појављивао у монашкој одори.

Татон је тешко повређен у тучи навијача Партизана и Тулуза из Француске на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године, а 11 дана касније је преминуо у болници.

На почетку поновљеног суђења у априлу 2017, Пузигаћа је негирао учешће у тучи, тврдећи да уопште није био на Обилићевом венцу у време нереда и туче навијача Тулуза и Партизана.

У случају убиства Татона, Ђорђе Прелић, који је такође у одсуству био осуђен на 15 година затвора, зимус је новом правоснажном пресудом осуђен на 10 година затвора. Прелић је пет година био у бекству до хапšења у Шпанији која га је изручила Србији 2014. године.

У случају убиства Татона, Ђорђе Прелић, који је такође у одсуству био осуђен на 15 година затвора, зимус је новом правоснажном пресудом осуђен на 10 година затвора. Прелић је пет година био у бекству до хапšења у Шпанији која га је изручила Србији 2014. године.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

240 година за једног Француза , 12 људи иза браве ?

16.07.2019 07:22

Па и птице на грани знају да је француз сам скоцио. Класицна политицка фарса гдје је први Тадиц купио поене за ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

16.07.2019 09:44

Осудио бих га 1200 година. А ти ниси вриједан помена. Не дао ти Бог да неко тебе или неког од твојих тако дивљачки умлати и убије. Срам те било.

Name

?

16.07.2019 10:54

Господине или госпођо, да ли сте ви луди ? Постоје свједоци који су пријавили тај несретан случај тада младића који је скочио са обилићевог венца, дечко (француз) није знао да је висина на обилићевом венцу преко 5м и сваком ко скочи за њега посмртна за њега, па на крају имате и тај фамозни позив свједока који изјављује "дечко је управо скочио". Мало се упутите то је било прије 10 година, сви то знају ста је на крају испало од тога, децко (Стефан Величковић) који је робиајо 5 година није ни био ту уопсте него је ухапсен 800м даље од догодаја када му је наводно саобрацајац написао казну за не прописано паркирање, на крају тај доказан није био примљен као валидан на суду јер полицајац који је писао казну наводно није парафирао, а исти је био на свједочењу и потврдио да је писао казну Стефан Величковићу једноставно није могуце да је децко могао бити у исто вријеме на 2 мјеста, то вам довољно говори колико је случај имао политички утицај. Те исте године биваше убијен и опљачкан Српски пар негдје у француској , ти исти починиоци добише казну све укупно око 10 година, а ови наши за нешто што и нису направили пуних 240 и плус, послије се то спустило до душе али опет замислите нечију мајку којој је држава затворила сина за нешто што није учинио, ми кукамо због неког француза чија је држава нас бомбардовала 1999 а за нашом дјецом нас боли патка.

Name

Ре ?

16.07.2019 12:29

момце ти си болестан. Стварно тако мислим. Нормалан цовјек се само мозе стидити оваквих ријеци.

Name

Хмм

16.07.2019 12:59

Момак јесте у праву, не знам да ли брани ове али ово сто је написао јесу аргументи који су се десили, е сад да ли је крив или није то је на судству да процјени.

Name

Вихор

16.07.2019 17:38

За тиранију идиота, који се представљају као тобоже навијачи, мало је и 480 година робије. Повјешати стоку одмах.

Name

Нострадамус

16.07.2019 10:14

Замонасио се у Руској цркви на Тајланду и на суд долазио у одијелу монаха и С-РПЦ не реагује.Докле це мо тако стици питам се.

ОДГОВОРИТЕ