Puzigaća osuđen na 12 godina

-Dejan Puzigaća osuđen je u Višem sudu na 12 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona u Beogradu.

Srbija 16.07.2019 | 09:05
Puzigaća osuđen na 12 godina
Na ovu presudu tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.
 
Viši sudu u Beogradu izrekao je danas, nakon ponovljenog suđenja, novu presudu Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.
 
Ovo je treća po redu prvostepena presuda Puzigaći, pošto mu je tri puta ponovljano suđenje.

Suđenje Puzigaći ponovljeno ovog puta po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je početkom decembra 2018. ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda kojom je on prošle godine bio osuđen na 12 godina zatvora. U prvom postupku, koji je vođen protiv više izgrednika, Puzigaća je prvostepenom presudom bio osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Puzigaća, koji se tereti za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu i dalje je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je se nalazi od izručenja iz Grčke, gde je uhapšen nakon višegodišnjeg bekstva. Nakon izručenja iz Grčke njemu je dozvoljeno ponavljanje krivičnog postupka, odnosno novo suđenje sa pravom žalbe.

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenja pojavljivao u monaškoj odori.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana.

U slučaju ubistva Tatona, Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, zimus je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora. Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

U slučaju ubistva Tatona, Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, zimus je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora. Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

(Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

240 godina za jednog Francuza , 12 ljudi iza brave ?

16.07.2019 07:22

Pa i ptice na grani znaju da je francuz sam skocio. Klasicna politicka farsa gdje je prvi Tadic kupio poene za EU.

ODGOVORITE
Name

P

16.07.2019 09:44

Осудио бих га 1200 година. А ти ниси вриједан помена. Не дао ти Бог да неко тебе или неког од твојих тако дивљачки умлати и убије. Срам те било.

Name

?

16.07.2019 10:54

Gospodine ili gospođo, da li ste vi ludi ? Postoje svjedoci koji su prijavili taj nesretan slučaj tada mladića koji je skočio sa obilićevog venca, dečko (francuz) nije znao da je visina na obilićevom vencu preko 5m i svakom ko skoči za njega posmrtna za njega, pa na kraju imate i taj famozni poziv svjedoka koji izjavljuje "dečko je upravo skočio". Malo se uputite to je bilo prije 10 godina, svi to znaju sta je na kraju ispalo od toga, decko (Stefan Veličković) koji je robiajo 5 godina nije ni bio tu uopste nego je uhapsen 800m dalje od dogodaja kada mu je navodno saobracajac napisao kaznu za ne propisano parkiranje, na kraju taj dokazan nije bio primljen kao validan na sudu jer policajac koji je pisao kaznu navodno nije parafirao, a isti je bio na svjedočenju i potvrdio da je pisao kaznu Stefan Veličkoviću jednostavno nije moguce da je decko mogao biti u isto vrijeme na 2 mjesta, to vam dovoljno govori koliko je slučaj imao politički uticaj. Te iste godine bivaše ubijen i opljačkan Srpski par negdje u francuskoj , ti isti počinioci dobiše kaznu sve ukupno oko 10 godina, a ovi naši za nešto što i nisu napravili punih 240 i plus, poslije se to spustilo do duše ali opet zamislite nečiju majku kojoj je država zatvorila sina za nešto što nije učinio, mi kukamo zbog nekog francuza čija je država nas bombardovala 1999 a za našom djecom nas boli patka.

Name

Re ?

16.07.2019 12:29

momce ti si bolestan. Stvarno tako mislim. Normalan covjek se samo moze stiditi ovakvih rijeci.

Name

Hmm

16.07.2019 12:59

Momak jeste u pravu, ne znam da li brani ove ali ovo sto je napisao jesu argumenti koji su se desili, e sad da li je kriv ili nije to je na sudstvu da procjeni.

Name

Vihor

16.07.2019 17:38

Za tiraniju idiota, koji se predstavljaju kao tobože navijači, malo je i 480 godina robije. Povješati stoku odmah.

Name

Nostradamus

16.07.2019 10:14

Zamonasio se u Ruskoj crkvi na Tajlandu i na sud dolazio u odijelu monaha i S-RPC ne reaguje.Dokle ce mo tako stici pitam se.

ODGOVORITE