АБА лига - распоред: Партизан чека Звезду у новембру!

Познат је распоред нове сезоне у АБА лиги. Већ у другом колу у дворану "Александар Николић" стиже Будућност.  АБА од 4. октобра: Звезда против Приморске, Партизан у Лакташима, а дерби у 7. колу. Познат календар такмичења. . .

Кошарка 15.07.2019 | 22:25
АБА лига - распоред: Партизан чека Звезду у новембру!
Кошаркаши Црвене звезде, актуелни шампиони Јадрана, нову сезону АБА лиге крећу мечом против новајлије Приморске на свом терену 4. октобра, док Партизан гостује Игокеи, објављено је у понедељак после Скупштине Лиге у Бањалуци.

У истом колу ФМП из Железника иде у госте Крки, Мега Бемакс дочекује Цедевита Олимпију, док су преостали парови Будућност - Задар и Цибона – Морнар.

Први окршај првака и вицешампиона Србије, Звезде и Партизана, заказан је за седмо коло, које је предвиђено да се одигра 15. новембра. Домаћин је "парни ваљак".

Већ у другом колу у хали "Александар Николић" заказан је дуел шампиона и вицешампиона АБА лиге, Звезде и Будућности.

Последње коло лигашког дела такмичења биће 13. марта, полуфинале плеј-офа кренуће две недеље касније.

Први меч финала играће се 19. априла, а сезона ће се, ако буде мајсторица, званично завршити 29. априла. 

Титулу првака АБА лиге браниће Црвена звезда, која је у финалу победила Будућност са 3:2.

Регуларни део сезоне траје до 13. марта наредне године, после чега креће полуфинална серија плеј-офа на две победе и финална на три.

Саопштење АБА: Тражићемо од Евролиге детаљно појашњење око расподела места! Председавање у сезони 2019/20 преузела је Цибона, односно њен директор Домагој Чавловић.

АБА лиге је одржана данас у Бања Луци и том приликом се разговарало о бројним питањима. Лига се поводом свега обратила званичним саопштењем.

Да не дужимо...

"Скупштина АБА лиге ј.т.д. је на састанку одржаном 15.7.2019. године у Бања Луци донела низ одлука које имају за циљ даље јачање и унапређење такмичења. 

Сходно оснивачком акту, на Скупштини АБА лиге ј.т.д. извршене су и промене у Председништву. Председавање АБА лигом у сезони 2019/20 преузела је Цибона, односно њен директор Домагој Чавловић, док је поред ФМП-а и њеног председника Предрага Милојевића, место потпредседника Председништва припало Морнару и њеном председнику Ђорђију Павићевићу.

Клубови АБА лиге су усвојили кораке који ће осигурати избор новог менаџмента у најкраћем могућем року. Истовремено, Скупштина АБА лиге овластила је Председништво да до избора новог менаџмета предузме све кораке у припреми сезоне 2019/20 у свим такмичењима под окриљем АБА лиге ј.т.д. (1. АБА лига, 2. АБА лига, Супер куп, јуниорска АБА лига)

Скупштина АБА лиге се захвалила Крешимиру Новоселу и Жарку Чабаркапи на изузетној сарадњи у протекле четири године, на свему што су урадили на унапређењу и развоју свих такмичења под окриљем АБА лиге и пожелела им срећу у наставку каријере. 

Скупштина АБА лиге донела је одлуку да се обрати Евролиги и затражи детаљно објашњење одлуке на последњој Скупштини ЕЦА везано за статус АБА лиге у расподеле места од сезоне 2020/21. А, све са циљем да се заштити позиција и статус АБА лиге у Евролиги и Еврокупу. 

Скупштина АБА лиге потврдила је 11 учесника у 2. АБА лиги за сезону 2019/20. То су: Рогашка, Хелиос Сунс, Спарс, Широки, Борац, Нови Пазар, Дyнамиц ВИП ПАY, Ловћен 1947 Цетиње, Сутјеска и МЗТ. Последње место биће попуњено специјалном позивницом".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар