ABA liga - raspored: Partizan čeka Zvezdu u novembru!

Poznat je raspored nove sezone u ABA ligi. Već u drugom kolu u dvoranu "Aleksandar Nikolić" stiže Budućnost.  ABA od 4. oktobra: Zvezda protiv Primorske, Partizan u Laktašima, a derbi u 7. kolu. Poznat kalendar takmičenja. . .

Košarka 15.07.2019 | 22:25
ABA liga - raspored: Partizan čeka Zvezdu u novembru!
Košarkaši Crvene zvezde, aktuelni šampioni Jadrana, novu sezonu ABA lige kreću mečom protiv novajlije Primorske na svom terenu 4. oktobra, dok Partizan gostuje Igokei, objavljeno je u ponedeljak posle Skupštine Lige u Banjaluci.

U istom kolu FMP iz Železnika ide u goste Krki, Mega Bemaks dočekuje Cedevita Olimpiju, dok su preostali parovi Budućnost - Zadar i Cibona – Mornar.

Prvi okršaj prvaka i vicešampiona Srbije, Zvezde i Partizana, zakazan je za sedmo kolo, koje je predviđeno da se odigra 15. novembra. Domaćin je "parni valjak".

Već u drugom kolu u hali "Aleksandar Nikolić" zakazan je duel šampiona i vicešampiona ABA lige, Zvezde i Budućnosti.

Poslednje kolo ligaškog dela takmičenja biće 13. marta, polufinale plej-ofa krenuće dve nedelje kasnije.

Prvi meč finala igraće se 19. aprila, a sezona će se, ako bude majstorica, zvanično završiti 29. aprila. 

Titulu prvaka ABA lige braniće Crvena zvezda, koja je u finalu pobedila Budućnost sa 3:2.

Regularni deo sezone traje do 13. marta naredne godine, posle čega kreće polufinalna serija plej-ofa na dve pobede i finalna na tri.

Saopštenje ABA: Tražićemo od Evrolige detaljno pojašnjenje oko raspodela mesta! Predsedavanje u sezoni 2019/20 preuzela je Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović.

ABA lige je održana danas u Banja Luci i tom prilikom se razgovaralo o brojnim pitanjima. Liga se povodom svega obratila zvaničnim saopštenjem.

Da ne dužimo...

"Skupština ABA lige j.t.d. je na sastanku održanom 15.7.2019. godine u Banja Luci donela niz odluka koje imaju za cilj dalje jačanje i unapređenje takmičenja. 

Shodno osnivačkom aktu, na Skupštini ABA lige j.t.d. izvršene su i promene u Predsedništvu. Predsedavanje ABA ligom u sezoni 2019/20 preuzela je Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović, dok je pored FMP-a i njenog predsednika Predraga Milojevića, mesto potpredsednika Predsedništva pripalo Mornaru i njenom predsedniku Đorđiju Pavićeviću.

Klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem mogućem roku. Istovremeno, Skupština ABA lige ovlastila je Predsedništvo da do izbora novog menadžmeta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/20 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige j.t.d. (1. ABA liga, 2. ABA liga, Super kup, juniorska ABA liga)

Skupština ABA lige se zahvalila Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na izuzetnoj saradnji u protekle četiri godine, na svemu što su uradili na unapređenju i razvoju svih takmičenja pod okriljem ABA lige i poželela im sreću u nastavku karijere. 

Skupština ABA lige donela je odluku da se obrati Evroligi i zatraži detaljno objašnjenje odluke na poslednjoj Skupštini ECA vezano za status ABA lige u raspodele mesta od sezone 2020/21. A, sve sa ciljem da se zaštiti pozicija i status ABA lige u Evroligi i Evrokupu. 

Skupština ABA lige potvrdila je 11 učesnika u 2. ABA ligi za sezonu 2019/20. To su: Rogaška, Helios Suns, Spars, Široki, Borac, Novi Pazar, Dynamic VIP PAY, Lovćen 1947 Cetinje, Sutjeska i MZT. Poslednje mesto biće popunjeno specijalnom pozivnicom".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar