ЕП: Пецарски растурио Италијане!

Следе калкулације када је место у групи у питању. . .  Пецарски "закуцао" Италијане: Следе елиминације! Србија до друге победе на Европском првенству стигла у изједначеној борби са "азурима". Завршена групна фаза, почињу елиминације. . .

Кошарка 15.07.2019 | 20:14
ЕП: Пецарски растурио Италијане!
Победа, пораз, победа…

Репрезентација Србије до 20 година савладала је Италију у 3. колу Групе Б на Европском првенству у Израелу. "Орлићи" су у драматичној завршници победили младе "азуре" 73:69 (20:19, 21:17, 17:19, 15:14).

Србија је са два бода обезбедила пласман у наредну фазу са једне од прве две позиције, а после утакмице између Израела и Украјине знаће се и с ког места.

Уколико селекција домаћина тунира буде боља, "орлићи" ће заузети прво место и играће против Велике Британија.

Ако тријумфује Украјина, тим Оливера Поповића биће други и у осмини финала састаће се са Црном Гором.

Најбољи у српском тиму био је Марко Пецарски са 25 поена и 13 скокова, док су Алекса Ускоковић и Вук Вуликић постигли по десет.

Први стрелац меча био је Габријеле Стефанини са 27 поена и седам скокова.

Победа над Израелом, пораз од Украјине и на крају - победа над Италијом од 73:69 којом је репрезентација Србије до 20 година на Европском првенству успешно финиширала такмичење у групи. Пласман у даљи ток је сигуран, дакле у осмину финала, само да видимо са које ће позиције Орлићи даље.

Најзаслужнији за овакав резултат против Азурина свакако је Марко Пецарски који је разбио Италијане са 25 поена (7/12 за два, 2/3 за три), 13 скокова, три украдене лопте уз индекс корисности 34! Стефан Момиров је додао 11 поена, а Алекса Ускоковић и Вук Вуликић по 10. Сјајну контратежу је правио Габријеле Стефанини са 27 поена, али није имао праву подршку саиграча.

О пласману, уколико су тимови на крају групне фазе поравнати на табели, одлучује међусобни скор. О томе ћемо више знати после меча Украјине и Израела који се игра од 19.30 часова. Ако Израел добије Србија ће бити прва, ако Украјина слави бићемо други. Као први бисмо ишли на Велику Британију, као другопласирани на Црну Гору. Јасно је да је једно од прва два места у групи - осигурано. И то би требало да олакша пут у наставку такмичења и донесе лакше противнике.

Очекивали смо неизвестан сусрет и добили смо га. Али, наша репрезентација је све време имала благу иницијативу па је на полувремену водила с 41:36. Италијани су како је време пролазило прилазили, па смо у последњој деоници гледали практично егал дуел. Јасно је било да наши Орлићи немају снаге да оду предалеко резултатски, као уосталом и њихови противници, али су се држали у предности и у завршних 10 минута.

Наш селектор Оливер Поповић се трудио да са што више измена проба да одржи ритам, а који год да је састав био на паркету јасно је било да много тога у игри зависи од Пецарског који је заиста играо јако добро.

Важне су биле тројке Вука Вуликића и Алексе Ускоковића са којима је Србија стигла од 65:62 до предности од 71:62. То је била права најава победе. И она је на крају дошла без превише драме. Пецарски је добио праву подршку од својих саиграча, Момиров, Ускоковић и Вуликић су повукли, као и Никола Мишковић и Србија је стигла до друге победе на турниру.

Ако ништа, ово може да буде лепа најава за оно што нас чека на Светском првенству у Кини где ће А тим Србије играти у групи управо с Италијом.

Група Б

Србија - Италија 73:69
/Пецарски 25 - Стефанини 27/

19.30: Украјина - Израел



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар