EP: Pecarski rasturio Italijane!

Slede kalkulacije kada je mesto u grupi u pitanju. . .  Pecarski "zakucao" Italijane: Slede eliminacije! Srbija do druge pobede na Evropskom prvenstvu stigla u izjednačenoj borbi sa "azurima". Završena grupna faza, počinju eliminacije. . .

Košarka 15.07.2019 | 20:14
EP: Pecarski rasturio Italijane!
Pobeda, poraz, pobeda…

Reprezentacija Srbije do 20 godina savladala je Italiju u 3. kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Izraelu. "Orlići" su u dramatičnoj završnici pobedili mlade "azure" 73:69 (20:19, 21:17, 17:19, 15:14).

Srbija je sa dva boda obezbedila plasman u narednu fazu sa jedne od prve dve pozicije, a posle utakmice između Izraela i Ukrajine znaće se i s kog mesta.

Ukoliko selekcija domaćina tunira bude bolja, "orlići" će zauzeti prvo mesto i igraće protiv Velike Britanija.

Ako trijumfuje Ukrajina, tim Olivera Popovića biće drugi i u osmini finala sastaće se sa Crnom Gorom.

Najbolji u srpskom timu bio je Marko Pecarski sa 25 poena i 13 skokova, dok su Aleksa Uskoković i Vuk Vulikić postigli po deset.

Prvi strelac meča bio je Gabrijele Stefanini sa 27 poena i sedam skokova.

Pobeda nad Izraelom, poraz od Ukrajine i na kraju - pobeda nad Italijom od 73:69 kojom je reprezentacija Srbije do 20 godina na Evropskom prvenstvu uspešno finiširala takmičenje u grupi. Plasman u dalji tok je siguran, dakle u osminu finala, samo da vidimo sa koje će pozicije Orlići dalje.

Najzaslužniji za ovakav rezultat protiv Azurina svakako je Marko Pecarski koji je razbio Italijane sa 25 poena (7/12 za dva, 2/3 za tri), 13 skokova, tri ukradene lopte uz indeks korisnosti 34! Stefan Momirov je dodao 11 poena, a Aleksa Uskoković i Vuk Vulikić po 10. Sjajnu kontratežu je pravio Gabrijele Stefanini sa 27 poena, ali nije imao pravu podršku saigrača.

O plasmanu, ukoliko su timovi na kraju grupne faze poravnati na tabeli, odlučuje međusobni skor. O tome ćemo više znati posle meča Ukrajine i Izraela koji se igra od 19.30 časova. Ako Izrael dobije Srbija će biti prva, ako Ukrajina slavi bićemo drugi. Kao prvi bismo išli na Veliku Britaniju, kao drugoplasirani na Crnu Goru. Jasno je da je jedno od prva dva mesta u grupi - osigurano. I to bi trebalo da olakša put u nastavku takmičenja i donese lakše protivnike.

Očekivali smo neizvestan susret i dobili smo ga. Ali, naša reprezentacija je sve vreme imala blagu inicijativu pa je na poluvremenu vodila s 41:36. Italijani su kako je vreme prolazilo prilazili, pa smo u poslednjoj deonici gledali praktično egal duel. Jasno je bilo da naši Orlići nemaju snage da odu predaleko rezultatski, kao uostalom i njihovi protivnici, ali su se držali u prednosti i u završnih 10 minuta.

Naš selektor Oliver Popović se trudio da sa što više izmena proba da održi ritam, a koji god da je sastav bio na parketu jasno je bilo da mnogo toga u igri zavisi od Pecarskog koji je zaista igrao jako dobro.

Važne su bile trojke Vuka Vulikića i Alekse Uskokovića sa kojima je Srbija stigla od 65:62 do prednosti od 71:62. To je bila prava najava pobede. I ona je na kraju došla bez previše drame. Pecarski je dobio pravu podršku od svojih saigrača, Momirov, Uskoković i Vulikić su povukli, kao i Nikola Mišković i Srbija je stigla do druge pobede na turniru.

Ako ništa, ovo može da bude lepa najava za ono što nas čeka na Svetskom prvenstvu u Kini gde će A tim Srbije igrati u grupi upravo s Italijom.

Grupa B

Srbija - Italija 73:69
/Pecarski 25 - Stefanini 27/

19.30: Ukrajina - Izrael



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar