Одбојкашице Србије посјетиле камп у Палама!

Позната лица у Кампу Одбојкашког савеза Републике Српске.

Остали спортови 16.07.2019 | 08:19
Одбојкашице Србије посјетиле камп у Палама!
Одбојкашке репрзентативке Србије посјетиле су Камп Одбојкашког савеза Републике Српске, који се одржава у Палама у оквиру "Љетње школе спорта" Министарства породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

Камп су посјетиле Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, које су својевремено и саме биле учеснице овог кампа, затим Маја Огњеновић, као и чланови стручног штаба женске одбојкашке репрзентације Србије.

"Драго нам је што смо ту, како бисмо се дружиле са овом дјецом, јер видимо колико им то значи. Овај камп веома је битан за развој дјеце и њихово дружење", нагласила је Михајловићева.

"Драго ми је што своје искуство могу да подијелим са овим младим одбојкашима и одбојкашицама. И сама сам била редовна учесница Кампа, тако да је изузетно лијепо вратити се овдје. Ово је нешто заиста посебно за све учеснике, што ће дуго памтити и препоручила би им да се друже, уживају и науче што више", истакла је Бошковићева, која је била полазник кампа ОС РС.

И Огњеновићева је пресрећна што је имала прилику да се дружи са младим љубитељима одбојке.

"Морам да признам да смо ми, као репрезентативке Србије, привилеговане што имамо прилику да посјетимо ове младе момке и дјевојке и на неки начим будемо им подстрек за оно што их очекује у будућности. Радује ме чињеница да их има оволико и што су дјеца на овим подручјима заинтересована за одбојку. То је наш минималан допринос, који њима много значи."

ДОНАЦИЈА

Покрајински секретаријат за спорт и омладину Војводине донирао је Одбојкашком савезу Републике Српске 100 лопти Микаса МВА 200, а Управни одбор ОСРС одлучио је да се те лопте уруче клубовима из Одбојкаког савеза који се такмиче у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Камп је ове године окупио 106 учесника, трајаће до 21. јула, а понудиће изузетно квалитетан садржај, врхунске промотере и предаваче.

На челу стручног руководства кампа је Љубомир Галогажа, искусни тренер који је посебно посвећен раду са младима.

Промотер кампа је Милорад Кијац, човјек богатог стручног искуства, тренер који је својим радом обиљежио историју одбојке на нашим просторима.

У току кампа млади одбојкаши и одбојкашице тако су добили прилику да се друже са одбојкашким репрезентативкама Србије, актуелним европским и свјетским шампионкама и олимпијским вицешампионкама.

"Учесници кампа ове године имају прилику за изузетан доживљај у вези са присуством живих легенди одбојкашког спорта и да се дио времена друже са репрезентативкама Србије. То је ријетка прилика за учеснике кампа и остварена је захваљујући припремама сенирским репрезентацијама Србије у Палама", рекао је предсједник ОСРС Милутин Поповић.

Предједник Одбојкашког савеза Србије нагласио је да је камп производ заједничког труда људи са обје стране Дрине.

"Прије свега да кажем желим да кажем да је ово продукт заједничког рада свих нас, и Србије и Републике Српске и Војводине где је Владимир Батез покрајнски секретар за спорт. Све снаге из Србије смо окренули ка организацији овог кампа. Веома је важно да ова дјеца играју одбојку, да напредују, и да се неки од њих афирмишу у репрезентацију коју они изаберу, а сви знамо која је то репрезентација", рекао је Гајић.

ОПРЕМА

У току свечаног отварања, опрему су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Војводине Владимир Батез и предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић првој групи клубова и то: ЖОК Бимал-Јединство, Брчко, ОК Младост, Брчко, ОК ХЕ на Дрини, Вишеград, МОК и ЖОК Маглић, Фоча, ОК Радник, Бијељина и ОК Модрича.

Помоћник министра породице омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић истакао је велики значај овог кампа.

"Велко хвала господину Батезу и господину Гајићу што су дошли да подрже све ове мале одбојкаше. Надамо се да ћемо учеснике кампа кроз неколико година гледати на европским теренима и надамо се да ћемо ускоро добити неку нову Тијану или Бранкицу. Одбојкашки савез Републике Српске је један од најбоље организованих савеза и ми ћемо се трудити да будемо ту када год они то буду тражили од нас", поручио је Јаћимовић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар