Радоњић: Звезда радила сјајно, видимо се у Евролиги!

Бивши тренер црвено-бијелих у интервјуу за "Вице" похвалио активности свог бившег клуба у "прелазном року". Са посебним емоцијама размишља о гостовању у Београду.

Кошарка 16.07.2019 | 10:51
Радоњић: Звезда радила сјајно, видимо се у Евролиги!
Послије одбране титуле у Бундесу и током избора екипе за нову епизоду у Евролиги, трофејни црногорски стручњак Дејан Радоњић гостовао је на порталу "Вице Србија" и осврнуо се на прошлу, али и претходне сезоне.

Док мјесец дана одмора користи и за рад и за сусрете са пријатељима у Црној Гори и Србији, шеф струке баварског клуба пратио је и активности овдашњих клубова. Наравно, прије свега Црвене звезде, у којој је оставио дубок траг за више од четири године.

Коментаришући нови тим клуба са Малог Калемегдана, он је похвалио начин на који је "склопљен" састав Милана Томића.

"Мислим да је урађен сјајан посао и то не само кад су нови играчи у питању, већ је врло важна и чињеница да су на Малом Калемегдану задржани носиоци тима из претходне сезоне. Мислим да може јако пуно да се очекује од Звезде у Евролиги, а што се тиче АБА лиге чини ми се да су ствари већ прилично постављене".

Током прошле сезоне, бивши играчи и тренери Звезде у Бајерну су активно пратили утакмице црвено-бијелих и нервирали се гледајући преносе на телефонима. Међу звездашима у тиму су били Немања Дангубић, Стефан Јовић, помоћни тренер Борко Радовић, кондициони Драган Гачевић...

"Нисам имао времена да погледам много утакмица. Неке сам пратио уживо, неке сам гледао у снимцима и мислим да је Звезда АБА лигу одиграла веома квалитетно, константно и да је обезбјеђивањем првог мјеста направила значајан предуслов за остваривање резултата. Искористила је све своје предности и освојила АБА лигу, чиме је урадила то што је био циљ". 

Гудурићу срећно у НБА лиги

Бивши бек црвено-бијелих Марко Гудурић заиграо је у првом тиму под Радоњићевим вођством, а овог љета ће прећи у Мемфис.

"Желим му сву срећу и добро се осјећам зато што је он направио тај искорак. Мислим да је направио најбољи могући потез одласком у Фенербахче. Уосталом, те двије године рада са Жељком Обрадовићем довеле су до свега овога. Све те ствари су посебне за мене."

Послије дугог периода, Радоњић ће сљедеће сезоне поново на утакмици у Београду бити на супротној клупи од Звездине.

"Наравно да постоји та тема, То је нешто што прије свега видим као пријатан моменат и осјећај који треба да доживим. Биће сигурно пуно емоција, наравно да је ту и тај професионални дио, који је такође битан, али послије двије године имаћу прилику да први пут изађем на паркет и да први пут играм против Звезде након моје четири године и три мјесеца у клубу. Сигурно да ће бити јако присутан тај емотивни фактор".

На питање да ли би више волио да се тај меч одигра у "Пиониру" или у Штарк арени, Радоњић одговара да је та тема постојала и док је он био Звездин тренер.

"Зависи са ког аспекта гледаш. Зависи који је амбијент у сали. Било је и у Арени утакмица које су биле фантастичне и није их било мало. Знам шта желиш да ме питаш и та је тема била присутна и када сам био на клупи, али и у Арени је било невјероватних атмосфера. Има ту доста YоуТубе снимака, које погледам и подсјетим се".

Једну утакмицу посебно памти.

"Утакмица која има ту посебност била је трећа у полуфиналу (АБА плеј-офа 2015. године) против Партизана. Једноставно, само због чињенице да смо том побједом дошли у ситуацију да обезбиједимо Евролигу, а истовремено да послије пораза неколико дана пре тога изнесемо сву тежину ситуације која је била присутна и тада и дуго, дуго година прије тога".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар