Radonjić: Zvezda radila sjajno, vidimo se u Evroligi!

Bivši trener crveno-bijelih u intervjuu za "Vice" pohvalio aktivnosti svog bivšeg kluba u "prelaznom roku". Sa posebnim emocijama razmišlja o gostovanju u Beogradu.

Košarka 16.07.2019 | 10:51
Radonjić: Zvezda radila sjajno, vidimo se u Evroligi!
Poslije odbrane titule u Bundesu i tokom izbora ekipe za novu epizodu u Evroligi, trofejni crnogorski stručnjak Dejan Radonjić gostovao je na portalu "Vice Srbija" i osvrnuo se na prošlu, ali i prethodne sezone.

Dok mjesec dana odmora koristi i za rad i za susrete sa prijateljima u Crnoj Gori i Srbiji, šef struke bavarskog kluba pratio je i aktivnosti ovdašnjih klubova. Naravno, prije svega Crvene zvezde, u kojoj je ostavio dubok trag za više od četiri godine.

Komentarišući novi tim kluba sa Malog Kalemegdana, on je pohvalio način na koji je "sklopljen" sastav Milana Tomića.

"Mislim da je urađen sjajan posao i to ne samo kad su novi igrači u pitanju, već je vrlo važna i činjenica da su na Malom Kalemegdanu zadržani nosioci tima iz prethodne sezone. Mislim da može jako puno da se očekuje od Zvezde u Evroligi, a što se tiče ABA lige čini mi se da su stvari već prilično postavljene".

Tokom prošle sezone, bivši igrači i treneri Zvezde u Bajernu su aktivno pratili utakmice crveno-bijelih i nervirali se gledajući prenose na telefonima. Među zvezdašima u timu su bili Nemanja Dangubić, Stefan Jović, pomoćni trener Borko Radović, kondicioni Dragan Gačević...

"Nisam imao vremena da pogledam mnogo utakmica. Neke sam pratio uživo, neke sam gledao u snimcima i mislim da je Zvezda ABA ligu odigrala veoma kvalitetno, konstantno i da je obezbjeđivanjem prvog mjesta napravila značajan preduslov za ostvarivanje rezultata. Iskoristila je sve svoje prednosti i osvojila ABA ligu, čime je uradila to što je bio cilj". 

Guduriću srećno u NBA ligi

Bivši bek crveno-bijelih Marko Gudurić zaigrao je u prvom timu pod Radonjićevim vođstvom, a ovog ljeta će preći u Memfis.

"Želim mu svu sreću i dobro se osjećam zato što je on napravio taj iskorak. Mislim da je napravio najbolji mogući potez odlaskom u Fenerbahče. Uostalom, te dvije godine rada sa Željkom Obradovićem dovele su do svega ovoga. Sve te stvari su posebne za mene."

Poslije dugog perioda, Radonjić će sljedeće sezone ponovo na utakmici u Beogradu biti na suprotnoj klupi od Zvezdine.

"Naravno da postoji ta tema, To je nešto što prije svega vidim kao prijatan momenat i osjećaj koji treba da doživim. Biće sigurno puno emocija, naravno da je tu i taj profesionalni dio, koji je takođe bitan, ali poslije dvije godine imaću priliku da prvi put izađem na parket i da prvi put igram protiv Zvezde nakon moje četiri godine i tri mjeseca u klubu. Sigurno da će biti jako prisutan taj emotivni faktor".

Na pitanje da li bi više volio da se taj meč odigra u "Pioniru" ili u Štark areni, Radonjić odgovara da je ta tema postojala i dok je on bio Zvezdin trener.

"Zavisi sa kog aspekta gledaš. Zavisi koji je ambijent u sali. Bilo je i u Areni utakmica koje su bile fantastične i nije ih bilo malo. Znam šta želiš da me pitaš i ta je tema bila prisutna i kada sam bio na klupi, ali i u Areni je bilo nevjerovatnih atmosfera. Ima tu dosta YouTube snimaka, koje pogledam i podsjetim se".

Jednu utakmicu posebno pamti.

"Utakmica koja ima tu posebnost bila je treća u polufinalu (ABA plej-ofa 2015. godine) protiv Partizana. Jednostavno, samo zbog činjenice da smo tom pobjedom došli u situaciju da obezbijedimo Evroligu, a istovremeno da poslije poraza nekoliko dana pre toga iznesemo svu težinu situacije koja je bila prisutna i tada i dugo, dugo godina prije toga".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar