"Орлови" крећу без Јокића, Богдана... Тако мора!

Важан НБА пропис спречиће Ђорђевића да у уводној фази припрема тренира све играче. Због прописа, они смеју да тренирају само индивидуално до августа.

Кошарка 16.07.2019 | 21:37
"Орлови" крећу без Јокића, Богдана... Тако мора!
Кошаркашка репрезентација Србије почеће у четвртак припреме за Светско првенство у Кини (31. август - 14. септембар) без неколико највећих звезда.

"Спортски журнал" подсетио је у понедељак да НБА лига дозвољава својим играчима да проведу само 28 дана на колективним тренинзима, што значи да ће неколико важних играча "орлова" моћи да се придружи тимском раду тек 2. августа, односно два дана пре краја базичних припрема на Копаонику.

Наравно, индивидуални тренинзи се подразумевају, јер НБА подразумева да играчи дођу на почетак "кампова" потпуно спремни.

Због овог правила, Ђорђевић у прве две недеље рада неће моћи да рачуна на Николу Јокића, Богдана Богдановића, Немању Бјелицу, Бобана Марјановића, а извесно и на Марка Гудурића, који је пред потписом за Мемфис Гризлисе.

"Да ове НБА играче Сале национале и сарадници моћи ће да рачунају званично тек од 2. августа. Од тада и тече осигурање за НБА асове, тврде упућени у ову проблематику. Наравно, шта ће ови момци радити у слободно време њихов је избор".

С обзиром на ранији Ђорђевићев списак, од првог дана припрема селектор ће на тренингу имати Теодосића, Јовића, Мицића, Аврамовића, Симоновића, Лучића, Тодоровића, Мачвана, Бирчевића, Радуљицу и Милутинова.

Прву припремну утакмицу "орлови" ће одиграти 4. августа у Чачку против Борца, а три дана касније ће у Зрењанину играти против Финске. Три дана касније, у Штарк арени на Новом Београду биће одигран дерби Србија - Литванија и то ће бити опроштај "орлова" од домаће публике.

Ђорђевићев тим потом ће гостовати Литванцима у Каунасу, затим ће наступати на Акрополис купу у Атини (против Грчке, Италије и Турске) и то ће бити последње провере у Европу. Уочи почетка Мундобаскета, "орлови" ће у Кини играти против Италије, Новог Зеланда и Француске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар