"Orlovi" kreću bez Jokića, Bogdana... Tako mora!

Važan NBA propis sprečiće Đorđevića da u uvodnoj fazi priprema trenira sve igrače. Zbog propisa, oni smeju da treniraju samo individualno do avgusta.

Košarka 16.07.2019 | 21:37
"Orlovi" kreću bez Jokića, Bogdana... Tako mora!
Košarkaška reprezentacija Srbije počeće u četvrtak pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 14. septembar) bez nekoliko najvećih zvezda.

"Sportski žurnal" podsetio je u ponedeljak da NBA liga dozvoljava svojim igračima da provedu samo 28 dana na kolektivnim treninzima, što znači da će nekoliko važnih igrača "orlova" moći da se pridruži timskom radu tek 2. avgusta, odnosno dva dana pre kraja bazičnih priprema na Kopaoniku.

Naravno, individualni treninzi se podrazumevaju, jer NBA podrazumeva da igrači dođu na početak "kampova" potpuno spremni.

Zbog ovog pravila, Đorđević u prve dve nedelje rada neće moći da računa na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, a izvesno i na Marka Gudurića, koji je pred potpisom za Memfis Grizlise.

"Da ove NBA igrače Sale nacionale i saradnici moći će da računaju zvanično tek od 2. avgusta. Od tada i teče osiguranje za NBA asove, tvrde upućeni u ovu problematiku. Naravno, šta će ovi momci raditi u slobodno vreme njihov je izbor".

S obzirom na raniji Đorđevićev spisak, od prvog dana priprema selektor će na treningu imati Teodosića, Jovića, Micića, Avramovića, Simonovića, Lučića, Todorovića, Mačvana, Birčevića, Raduljicu i Milutinova.

Prvu pripremnu utakmicu "orlovi" će odigrati 4. avgusta u Čačku protiv Borca, a tri dana kasnije će u Zrenjaninu igrati protiv Finske. Tri dana kasnije, u Štark areni na Novom Beogradu biće odigran derbi Srbija - Litvanija i to će biti oproštaj "orlova" od domaće publike.

Đorđevićev tim potom će gostovati Litvancima u Kaunasu, zatim će nastupati na Akropolis kupu u Atini (protiv Grčke, Italije i Turske) i to će biti poslednje provere u Evropu. Uoči početka Mundobasketa, "orlovi" će u Kini igrati protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar