Ентони Дејвис не путује у Кину, на СП!

Амерички кошаркаш одлучио да се повуче из састава!

Кошарка 16.07.2019 | 20:59
Ентони Дејвис не путује у Кину, на СП!
Ростер САД-а за предстојеће Светско првенство у Кини неочекивано је добио снажан ударац, пошто је Ентони Дејвис саопштио да неће играти за репрезентацију почетком септембра на истоку Азије. Како се наводи, то га неће спречити да остане у конкуренцији за Олимпијске игре које се наредног лета одржавају у Токију. Све је потврдио и његов агент, Рич Пол.

Амерички кошаркаш решио је да се повуче са тренинг кампа репрезентације САД-а који стартује почетком августа, а који представља припреме за Мундобаскет и на којем се врши главна селекција кошаркаша за велика такмичења.

Ентони Дејвис правда ту одлуку чињеницом да жели да искористи главни део припремног дела сезоне да се максимално спреми за евентуални поход са Лејкерсима наредне године. Напоменимо, кошаркаш је пре само девет дана преко „блокбастер трејда“ прешао из Пеликанса међу Језераше.

У претходних седам сезона, колико је Американац провео у дресу Њу Орлеанса, у просеку је бележио дабл-дабл учинак са 23,7 поена по мечу уз 10,5 скокова и 2,4 блокада. Освојио је златну медаљу са националном селекцијом на Олимпијским играма у Лондону 2012. године, а уз то се три пута нашао у најбољем тиму НБА лиге и шест пута учествовао на Ол Стар викенду.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар