Entoni Dejvis ne putuje u Kinu, na SP!

Američki košarkaš odlučio da se povuče iz sastava!

Košarka 16.07.2019 | 20:59
Entoni Dejvis ne putuje u Kinu, na SP!
Roster SAD-a za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini neočekivano je dobio snažan udarac, pošto je Entoni Dejvis saopštio da neće igrati za reprezentaciju početkom septembra na istoku Azije. Kako se navodi, to ga neće sprečiti da ostane u konkurenciji za Olimpijske igre koje se narednog leta održavaju u Tokiju. Sve je potvrdio i njegov agent, Rič Pol.

Američki košarkaš rešio je da se povuče sa trening kampa reprezentacije SAD-a koji startuje početkom avgusta, a koji predstavlja pripreme za Mundobasket i na kojem se vrši glavna selekcija košarkaša za velika takmičenja.

Entoni Dejvis pravda tu odluku činjenicom da želi da iskoristi glavni deo pripremnog dela sezone da se maksimalno spremi za eventualni pohod sa Lejkersima naredne godine. Napomenimo, košarkaš je pre samo devet dana preko „blokbaster trejda“ prešao iz Pelikansa među Jezeraše.

U prethodnih sedam sezona, koliko je Amerikanac proveo u dresu Nju Orleansa, u proseku je beležio dabl-dabl učinak sa 23,7 poena po meču uz 10,5 skokova i 2,4 blokada. Osvojio je zlatnu medalju sa nacionalnom selekcijom na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a uz to se tri puta našao u najboljem timu NBA lige i šest puta učestvovao na Ol Star vikendu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar