СП - Браво, дјецо: Драма, па реми са Црном Гором!

На старту Светског првенства у Јужној Кореји, Србија се, са седморицом дебитаната, против фаворизоване Црне Горе, представила у врло добром издању. Да није било пада у трећем делу, Србија је лако могла и до пуног учинка. Чудно суђење.  Биће ова деца златна: Србија после драме ремизирала са Црном Гором! Обећавајући старт изабраника Дејана Савића на Првенству Света у Јужној Кореји – 10:10.

Остали спортови 15.07.2019 | 15:36
СП - Браво, дјецо: Драма, па реми са Црном Гором!
Србија - Црна Гора 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1) на почетку Светског ватерполо првенства у Јужној Кореји.

Предвођени Душаном Мандићем и Страхињом Рашовићем (по четири гола), подмлађени српски тим могао је до тријумфа против Црне Горе. И овако је добро! 

Почетак је био одличан. Потпуна контрола игре, брзо вођство од 2:0, головима Страхиње Рашовића и Милоша Ћука, па 4:1, да би Црна Гора, која је у једном моменту имала неуспшено двојицу играча више, успела да минус сведе на један гол.

У другом делу српски играч више је био беспрекоран. Голови Николе Дедовића и Мандића за 6:3. Тргла се Црна Гора и поново пред одмор се вратила игру губивши 6:5.

Трећи део, тачније друга половина су били лоши. Србија се головима Страхиње Рашовића па Саве Ранђеловића одвојила на 8:6, да би у последња четири минута ривал направио преокрет. Код 8:7 је поништен гол Огњена Стојановића што је изазвало незадовољство а код 8:8 је, у поласку у контру, досуђен прекршај Јакшићу и Црна Гора је први пут повела 9:8, 34 секунде пре краја треће четвртине преко Ђурђића. 

У овом делу Србија није имала ни једном играча више а Црна Гора два пута и још једном два играча више.

Драшковић је на пет и по минута пре краја донео Црној Гори два гола вишка - 10:8. Ристичевић је после био сјајан на голу са играчем мање, а Душан Мандић је, добивши дуел, са Александром Ивовићем смањио на 10:9 (2,35) и тада је почела драма. 

Лазић није искористио зицер. Србија је добила последњи напад 32 секунде пре краја, затим први пут два играча више, што је одлични Страхиња Рашовић претворио у изједначење. У последњем нападу је и Црна Гора имала играча више али је Ивовићев шут завршио поред гола.

"Није ово право време за ватерполо какав играју Србија и Црна Гора. Ми смо контролисали утакмицу до средине трећег дела када је уследио пад. Ривал је преокренуо резултат али смо индивидуалним квалитетом успели да изједначимо и то је најреалније", рекао је селектор Дејан Савић

Новинаре је занимало какав став о суђењу има српски селектор: "Немам коментар".

Капитен Милош Ћук је изразио жаљење због тога што је изборен само реми:

"Поклонили смо им бод, ми смо јурили резултат због лоше треће четвртине. Наравно у лошем термину прве утакмице и не може све да функционише како треба. Треба нам мало времена да 'сваримо' тренинге и да имамо брзину и пловност. Супер је што су дебитанти осетили такмичење. Није им лако а сада ће све бити боље. Имамо самопоуздање пред оно што нас чека".

Гол за реми је постигао Страхиња Рашовић:

"Није то важно, битно је да смо остварили добар резултат. ово је резултат игре целог тима. Наша енергија ван базена се показала у игри. Следећи пут ће неко други бити успешан. Прибојавао сам се пада, они су светска екипа и сигурно да за нас у овкмсаставу није било лако. Сада смо скинули терет, можда је био и страх од победе. Најбитније је да нисмо пали када смо губили са два гола. На крају смо стигли до бода".

Екипа подмлађена, без седморице протагониста последње златне ере, а почетак врло добар. Мало је недостајало да буде и одличан. Ватерполо репрезентација Србије одиграла је нерешено против Црне Горе (10:10) у првом колу Првенства Света у Јужној Кореји.

Можемо да будемо задовољни бодом, али ће селектор Делфина Дејан Савић у анализи меча сигурно потанко анализирати дешавања после прве четвртине. Мимо свих прогноза Србија је сјајно отворила утакмицу против бивше браће. На крилима расположеног Страхиње Рашовића (два гола), затим Милоша Ћука и Душана Мандића, наша селекција је повела са 4:1. Нису успевали Црногорци да пронађу офанзивну игру. Са играчем више углавном су погађали оквир гола. Разбранио се и сјајни Димитрије Ристичевић, који је скинуо велики број зицера ривалима. Имала је Србија у једном тренутку И преднот од 6:3. И управо у том интервалу Црна Гора је ухватила можда и последњу сламку спаса. Головима Ђуре Радовића и Александра Ивовића вратили су се у игру (6:5).

Управо у тим тренуцима се видело благо неискуство екипе Дејана Савића. Иако смо се одбранили у ситуацији са два играча више, затим И казнили Црногорце преко Саве Ранђеловића (8:6), ушли смо у минус фазу. Црна Гора је до краја треће четвртине успела да преокрене резултат, а затим и голом Драшковића стигне до капиталних 10:8.

Све је било на страни Црне Горе. Међутим, хладнокрвност је задржао сјајни Душан Мандић. Његов гол представљао је сигнал Делфинима да се не предају. Потом је Димитрије Ристичевић забележио још једну важну одбрану.

На 12 секунди пре краја Страхиња Рашовић је погодио у ситуацији када је Србија имала два играча више за 10:10. Црна Гора је имала последњи напад, лопта је стигла до Александра Ивовића који је шутирао поред гола.

У Групи А у којој се такмиче и Србија и Црна Гора, Грчка је била изузетно убедљива против домаћина Јужне Кореје и славила 26:3 па након првог кола заузима прво место у групи са два бода. Србија и Црна Гора имају по један.

Најефикаснији у нашем тиму били су Страхиња Рашовић са четири, и Душан Мандић са три гола.

- СТАТИСТИКА -

Играч више: Србија 5 (3), Црна Гора 11 (4). 
Два играча више: Србија 1 (1), Црна Гора 2 (0).

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 4, В. Рашовић, Ранђеловић 1, Ћук 1, Лазић, Вицо, Дедовић 1, Јакшић, Драшовић, Стојановић, С.Рашовић 4, Добожанов.

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Бргуљан 2, Радовић 2, Петковић, Чучковић, Укропина, Јановић 2, Ђурђић 2, Ивовић 1, Спаић, Драшковић 1, Муришић, Канлић. 

ВАТЕРПОЛО - СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

ГРУПА А

Србија - Црна Гора 10:10

Грчка - Јужна Кореја 26:3

ГРУПА Б

САД - Казахстан 16:7

Хрватска - Аустралија 14:4



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар