SP - Bravo, djeco: Drama, pa remi sa Crnom Gorom!

Na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, Srbija se, sa sedmoricom debitanata, protiv favorizovane Crne Gore, predstavila u vrlo dobrom izdanju. Da nije bilo pada u trećem delu, Srbija je lako mogla i do punog učinka. Čudno suđenje.  Biće ova deca zlatna: Srbija posle drame remizirala sa Crnom Gorom! Obećavajući start izabranika Dejana Savića na Prvenstvu Sveta u Južnoj Koreji – 10:10.

Ostali sportovi 15.07.2019 | 15:36
SP - Bravo, djeco: Drama, pa remi sa Crnom Gorom!
Srbija - Crna Gora 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1) na početku Svetskog vaterpolo prvenstva u Južnoj Koreji.

Predvođeni Dušanom Mandićem i Strahinjom Rašovićem (po četiri gola), podmlađeni srpski tim mogao je do trijumfa protiv Crne Gore. I ovako je dobro! 

Početak je bio odličan. Potpuna kontrola igre, brzo vođstvo od 2:0, golovima Strahinje Rašovića i Miloša Ćuka, pa 4:1, da bi Crna Gora, koja je u jednom momentu imala neuspšeno dvojicu igrača više, uspela da minus svede na jedan gol.

U drugom delu srpski igrač više je bio besprekoran. Golovi Nikole Dedovića i Mandića za 6:3. Trgla se Crna Gora i ponovo pred odmor se vratila igru gubivši 6:5.

Treći deo, tačnije druga polovina su bili loši. Srbija se golovima Strahinje Rašovića pa Save Ranđelovića odvojila na 8:6, da bi u poslednja četiri minuta rival napravio preokret. Kod 8:7 je poništen gol Ognjena Stojanovića što je izazvalo nezadovoljstvo a kod 8:8 je, u polasku u kontru, dosuđen prekršaj Jakšiću i Crna Gora je prvi put povela 9:8, 34 sekunde pre kraja treće četvrtine preko Đurđića. 

U ovom delu Srbija nije imala ni jednom igrača više a Crna Gora dva puta i još jednom dva igrača više.

Drašković je na pet i po minuta pre kraja doneo Crnoj Gori dva gola viška - 10:8. Rističević je posle bio sjajan na golu sa igračem manje, a Dušan Mandić je, dobivši duel, sa Aleksandrom Ivovićem smanjio na 10:9 (2,35) i tada je počela drama. 

Lazić nije iskoristio zicer. Srbija je dobila poslednji napad 32 sekunde pre kraja, zatim prvi put dva igrača više, što je odlični Strahinja Rašović pretvorio u izjednačenje. U poslednjem napadu je i Crna Gora imala igrača više ali je Ivovićev šut završio pored gola.

"Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije", rekao je selektor Dejan Savić

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor: "Nemam komentar".

Kapiten Miloš Ćuk je izrazio žaljenje zbog toga što je izboren samo remi:

"Poklonili smo im bod, mi smo jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba. Treba nam malo vremena da 'svarimo' treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka".

Gol za remi je postigao Strahinja Rašović:

"Nije to važno, bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovkmsastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda".

Ekipa podmlađena, bez sedmorice protagonista poslednje zlatne ere, a početak vrlo dobar. Malo je nedostajalo da bude i odličan. Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Crne Gore (10:10) u prvom kolu Prvenstva Sveta u Južnoj Koreji.

Možemo da budemo zadovoljni bodom, ali će selektor Delfina Dejan Savić u analizi meča sigurno potanko analizirati dešavanja posle prve četvrtine. Mimo svih prognoza Srbija je sjajno otvorila utakmicu protiv bivše braće. Na krilima raspoloženog Strahinje Rašovića (dva gola), zatim Miloša Ćuka i Dušana Mandića, naša selekcija je povela sa 4:1. Nisu uspevali Crnogorci da pronađu ofanzivnu igru. Sa igračem više uglavnom su pogađali okvir gola. Razbranio se i sjajni Dimitrije Rističević, koji je skinuo veliki broj zicera rivalima. Imala je Srbija u jednom trenutku I prednot od 6:3. I upravo u tom intervalu Crna Gora je uhvatila možda i poslednju slamku spasa. Golovima Đure Radovića i Aleksandra Ivovića vratili su se u igru (6:5).

Upravo u tim trenucima se videlo blago neiskustvo ekipe Dejana Savića. Iako smo se odbranili u situaciji sa dva igrača više, zatim I kaznili Crnogorce preko Save Ranđelovića (8:6), ušli smo u minus fazu. Crna Gora je do kraja treće četvrtine uspela da preokrene rezultat, a zatim i golom Draškovića stigne do kapitalnih 10:8.

Sve je bilo na strani Crne Gore. Međutim, hladnokrvnost je zadržao sjajni Dušan Mandić. Njegov gol predstavljao je signal Delfinima da se ne predaju. Potom je Dimitrije Rističević zabeležio još jednu važnu odbranu.

Na 12 sekundi pre kraja Strahinja Rašović je pogodio u situaciji kada je Srbija imala dva igrača više za 10:10. Crna Gora je imala poslednji napad, lopta je stigla do Aleksandra Ivovića koji je šutirao pored gola.

U Grupi A u kojoj se takmiče i Srbija i Crna Gora, Grčka je bila izuzetno ubedljiva protiv domaćina Južne Koreje i slavila 26:3 pa nakon prvog kola zauzima prvo mesto u grupi sa dva boda. Srbija i Crna Gora imaju po jedan.

Najefikasniji u našem timu bili su Strahinja Rašović sa četiri, i Dušan Mandić sa tri gola.

- STATISTIKA -

Igrač više: Srbija 5 (3), Crna Gora 11 (4). 
Dva igrača više: Srbija 1 (1), Crna Gora 2 (0).

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, S.Rašović 4, Dobožanov.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kanlić. 

VATERPOLO - SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA A

Srbija - Crna Gora 10:10

Grčka - Južna Koreja 26:3

GRUPA B

SAD - Kazahstan 16:7

Hrvatska - Australija 14:4



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar