Лимун лијек за све

Кора лимуна садржи чак десет пута више витамина од лимуновог сока и богата је етеричним уљима која помажу у борби против инфекције. Кора лимуна је одличан антиоксиданс.
 

Здравље 15.07.2019 | 10:28
Лимун лијек за све
ЗНАМО колико је лимун здрав, али не можемо ни да замислимо какво благотворно дејство има кора овог јужног воћа. Садржи чак десет пута више витамина од лимуновог сока и богата је етеричним уљима која помажу у борби против инфекције. Кора лимуна је одличан антиоксиданс и сјајна за превенцију старења коже, јер подстиче њену детоксикацију и смањује ризик од настанка акни и митесера.

Садржи пектин који убрзава метаболизам и подстиче мршављење, али је добра и за превенцију кардиоваскуларних болести и лошег холестерола у крви.

Кора лимуна има антибактеријска и антигљивична својства и богата је витамином Ц који је одличан за јачање имунитета. Али најбоље ћете сачувати лековита својства овог драгоценог воћа ако га замрзнете. Стручњаци препоручују да се дневно поједе 1-4 кришке лимуна са мало шећера, можете га изрендати и од њега направити лимунаду или га додати у јогурт, салату, супу, неки други сок...

Новости
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

правда

15.07.2019 10:36

лимун је рајско воце алисе мора од нецег крепурат немозе се бити вецит да мозе ови дањасни богатаси и лицемери никада неби хтели умрет празни рукуси досао на овај свет такоцес и отици празни руку ниста од богаства нецес понет на онај свет ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.07.2019 19:41

Неписмени људи као ти и вјерују у бога.