Limun lijek za sve

Kora limuna sadrži čak deset puta više vitamina od limunovog soka i bogata je eteričnim uljima koja pomažu u borbi protiv infekcije. Kora limuna je odličan antioksidans.
 

  • Magazin
  • Zdravlje


ZNAMO koliko je limun zdrav, ali ne možemo ni da zamislimo kakvo blagotvorno dejstvo ima kora ovog južnog voća. Sadrži čak deset puta više vitamina od limunovog soka i bogata je eteričnim uljima koja pomažu u borbi protiv infekcije. Kora limuna je odličan antioksidans i sjajna za prevenciju starenja kože, jer podstiče njenu detoksikaciju i smanjuje rizik od nastanka akni i mitesera.

Sadrži pektin koji ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje, ali je dobra i za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i lošeg holesterola u krvi.

Kora limuna ima antibakterijska i antigljivična svojstva i bogata je vitaminom C koji je odličan za jačanje imuniteta. Ali najbolje ćete sačuvati lekovita svojstva ovog dragocenog voća ako ga zamrznete. Stručnjaci preporučuju da se dnevno pojede 1-4 kriške limuna sa malo šećera, možete ga izrendati i od njega napraviti limunadu ili ga dodati u jogurt, salatu, supu, neki drugi sok...

Novosti
foto:internet

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

pravda

15.07.2019 12:36

limun je rajsko voce alise mora od neceg krepurat nemoze se biti vecit da moze ovi danjasni bogatasi i licemeri nikada nebi hteli umret prazni rukusi dosao na ovaj svet takoces i otici prazni ruku nista od bogastva neces ponet na onaj svet nista

Nepismeni ljudi kao ti i vjeruju u boga.

re

16.07.2019 21:41

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.