СП: Српкиње положиле поправни!

Следи последњи меч у групи против Турске.

Остали спортови 14.07.2019 | 15:17
СП: Српкиње положиле поправни!
Женска јуниорска репрезентација Србије забележила је прву победу на Светском првенству у Мексику. У другом колу планетарног шампионата Србија је била боља од Аргентине после пет сетова - 3:2 (13:25, 19:25, 25:22, 25:12, 15:13).

Србија је савладала Аргентину после не тако доброг старта. Губиле су изабранице Маријане Боричић 0:2 у сетовима када се десио преокрет. Захваљујући нешто бољој игри него с почетка меча, а пре свега доброј игри средњих блокера, Српкиње су стигле до важне победе на Мундијалу.

Најбоља поентерка меча била је сјајна Миљана Глушац која је освојила 25 поена и која је имала чак 73% успешности у нападу уз четири блока.

Први наступ наших младих одбојкашица против Русије није био плодоносан, али и не чуди јер су играле су дан после прекоокеанског путовања. Сада је већ била друга песма. Додуше, не баш одмах. Свесна је тога и селекторка.

"Нисам баш пресрећна, победиле смо јер нам је Аргентина то дозволила. У прва два сета нисмо биле присутне, не знам ни како смо се вратиле после онаквог старта. Све што сам тражила од девојака је да играју одбојку, па су ми осећања помешана", рекла је Маријана Боричић.

У ноћи између недеље и понедељка на програму је последњи меч у групи против Турске, такође од 17.30 часова по локалном, односно пола сата после поноћи по нашем времену.

"Знамо се са бројних такмичења. Ипак, оно што је важније то је да нам је потребна већа концентрација него против Аргентине да бисмо ишли даље", рекла је селекторка Србије.

У четвртфиналне групе иду по две репрезентације из сваке прелиминарне групе, а у нашој је ситуација следећа пред последње коло: Русија има пет бодова, Турска три, Србија и Аргентина по два. Дакле, само победа води српске јуниорке у другу фазу.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У20 - 2. КОЛО:

ГРУПА А

Субота

Куба - Италија 0:3

Недеља

Мексико - САД 0:3
 
ГРУПА Б

Субота

Перу - Египат 3:0
Кина - Пољска 3:2

ГРУПА Ц

Недеља

Србија - Аргентина 3:2
Русија - Турска 3:2

ГРУПА Д

Субота

Руанда - Доминиканска Република 0:3

Недеља

Јапан - Бразил 3:0



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар