РУС: Спартак се на старту сезоне провукао!

Голом у 93. минуту! И то против новог прволигаша Сочија!

Фудбал 13.07.2019 | 21:18
РУС: Спартак се на старту сезоне провукао!
У фудбалу не побеђује увек бољи, каже стара народна изрека која се вечерас потврдила у сусрету московског Спартана и Сочија. Нови члан руске Премијер лиге не да је пружио достојан отпор прослављеном домаћину, но је чак одиграо и квалитетнији меч, али није користио шансе што је Спартак умео да казни кад се нико није надао – у трећем минуту судијске надокнаде. Тада је наиме Фернандо центрирао из корнера са десне стране, а француски штопер Самуел Жиго игнорисао то што му је глава већ била завијена под чалмом и закуцао лопту о стативу за коначних 1:0 за Спартак.

Првенац дакле за Народни клуб, али игра која никако не улива оптимизам да ће Спартак бити много успешнији него у прошлој сезони када је трку завршио на тек петом месту на табели. Можда би само Жиго могао да се порадује мало више с обзиром на то да је лани одиграо само 747 минута у првенству. Али не би ни он смео да претерује, јер ни Спартакова одбрана није изгледала посебно добро. Штавише, да су гости били мало прецизнији вероватно би добили овај меч с два гола разлике.

Није се ипак дало. Млади голман Спарака Александар Максименко (21) био је вероватно и најбољи играч меча, зауставио неколико опасних удараца Сочијевих фудбалера, док је Иван Миладиновић, некадашњи штопер Јагодине и Радничког из Ниша уздрмао оквир гола.

И по неписаном фудбалском правилу - казна. Бодови остају у Москви. Као и бриге за стручни штаб на челу са шефом Олегом Кононовим. Није ово било добро, упркос победи. Кононов се вероватно нада да је његова екипа само потценила Сочи, пошто их је пре само три недеље у контролном мечу отресла са 7:1.

РУСИЈА 1 – 1. КОЛО

Петак

Арсенал Тула - Динамо Москва 1:1 (0:1)
/Григалава 84 - Кардосо 16/

Субота

Урал - Уфа 3:2 (1:0)
/Бикфалви 14, 49, Бавин 81 – Козлов 76, Фомин 86пен/

Спартак - Сочи 1:0 (0:0)
/Жиго 93/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар