RUS: Spartak se na startu sezone provukao!

Golom u 93. minutu! I to protiv novog prvoligaša Sočija!

Fudbal 13.07.2019 | 21:18
RUS: Spartak se na startu sezone provukao!
U fudbalu ne pobeđuje uvek bolji, kaže stara narodna izreka koja se večeras potvrdila u susretu moskovskog Spartana i Sočija. Novi član ruske Premijer lige ne da je pružio dostojan otpor proslavljenom domaćinu, no je čak odigrao i kvalitetniji meč, ali nije koristio šanse što je Spartak umeo da kazni kad se niko nije nadao – u trećem minutu sudijske nadoknade. Tada je naime Fernando centrirao iz kornera sa desne strane, a francuski štoper Samuel Žigo ignorisao to što mu je glava već bila zavijena pod čalmom i zakucao loptu o stativu za konačnih 1:0 za Spartak.

Prvenac dakle za Narodni klub, ali igra koja nikako ne uliva optimizam da će Spartak biti mnogo uspešniji nego u prošloj sezoni kada je trku završio na tek petom mestu na tabeli. Možda bi samo Žigo mogao da se poraduje malo više s obzirom na to da je lani odigrao samo 747 minuta u prvenstvu. Ali ne bi ni on smeo da preteruje, jer ni Spartakova odbrana nije izgledala posebno dobro. Štaviše, da su gosti bili malo precizniji verovatno bi dobili ovaj meč s dva gola razlike.

Nije se ipak dalo. Mladi golman Sparaka Aleksandar Maksimenko (21) bio je verovatno i najbolji igrač meča, zaustavio nekoliko opasnih udaraca Sočijevih fudbalera, dok je Ivan Miladinović, nekadašnji štoper Jagodine i Radničkog iz Niša uzdrmao okvir gola.

I po nepisanom fudbalskom pravilu - kazna. Bodovi ostaju u Moskvi. Kao i brige za stručni štab na čelu sa šefom Olegom Kononovim. Nije ovo bilo dobro, uprkos pobedi. Kononov se verovatno nada da je njegova ekipa samo potcenila Soči, pošto ih je pre samo tri nedelje u kontrolnom meču otresla sa 7:1.

RUSIJA 1 – 1. KOLO

Petak

Arsenal Tula - Dinamo Moskva 1:1 (0:1)
/Grigalava 84 - Kardoso 16/

Subota

Ural - Ufa 3:2 (1:0)
/Bikfalvi 14, 49, Bavin 81 – Kozlov 76, Fomin 86pen/

Spartak - Soči 1:0 (0:0)
/Žigo 93/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar