Виландер: Новак је велики фаворит против Федерера!

Вишеструки Гренд слем шампион Матс Виландер сматра да је Новак Ђоковић велики фаворит у финалу Вимблдона против Роџера Федерера.  "Сервис, наслабији елемент у Ђоковићевој игри, је једанко добар колико и Федереров. Новак се боље креће, ритернира, има бољи бекхенд. . . ", сматра Матс Виландер.

Тенис 13.07.2019 | 20:59
Виландер: Новак је велики фаворит против Федерера!
Некада успешни тенисер, а данас један од најцењенијих аналитичара и коментатора "белог спорта", Матс Виландер, дан уочи великог финала мушког сингла на Вимблдону, причао је о шансама Роџера Федерера и Новака Ђоковића.

Нема сумјње, чека нас још једно епско финале на Вимблдону, у којем ће се борити двојица тениских дивова, који заједно имају 35 гренд слем титула, а само на чувеној лондонској трави – 12 (Федерер 8, Ђоковић 4).

Пре него што је изнео очекивања за недељно финале, Виландер је причао о тенису који је гледао у петак.

"Квалитет тениса у првом сету меча између Федерера и Надала био је прилично висок. Роџер је играо веома брзо, довољно да не дозволи Рафи да ухвати ритам", рекао је Виландер.

У другом сету није уживао у игри Федерера.

"Ниво игре Швајцарца у другом сету је прилично пао, Надал је искористио то и дошао до изједначења. У трец́ем и четвртом сету деловало ми је да је Надал био убеђен да ће победити ако буде играо сигурно. Федерер је, наравно, поново почео да игра одлично. Обојица су упутили низ невероватних удараца, са толико спинова, деловало је нестварно", нагласио је Виландер.

Иако је ниво био прилично висок, уочио је бројне грешке које се двојици врхунских мајстора пре нису дешавале.

"Ниво је био висок, али приметио сам доста грешака у поређењу са оним што памтимо од пре 10 или 11 година. Федерер је невероватно добро сервирао и то је била највец́а разлика између два играча", оценио је Швеђанин. 

У првом полуфиналу, у којем је Новак Ђоковић победио Шпанца Роберта Баутисту Агута, није имао дилему око победника.

"Мислим да је Новак Ђоковиц́ много бољи од Баутисте Агута, мада када је престао да удара лопту како зна, одмах је изгубио замак, што се одразило и на резултат у другом сету. У остала три сета Ђоковић је играо  доста разноврсно, генерално ових дана тако игра. Мислим да је варијација управо оно у чему је Новак много бољи од осталих момака. Једноставно не враћа 'чисте' лопте, 'реже' бекхенде, излази на мрежу, покушава дропшотовима…".

Виландер сматра да је Ђоковић унапредио игру и да има пуно новитета у њој.

"Показао је ново лице и то је веома охрабрујуц́а за гледаоце. Увек је одличан за гледање. Сада је то изражено више због варијација - није битно против кога игра, има толико различитих стилова и оружја у зависности од тога шта треба да користи током меча", похвалио је Виландер Ђоковића. 

Швеђанин нема дилему око тога ко је фаворит у борби за титулу.

"Тешко је не видети да је Ђоковић велики фаворит за титулу. Федерерово оружје вероватно његов сервис, а Новак има начин да то неутралише. Федереров сервис није толико јак, колико је прецизан... Новак ћето користити у улазити у размене", сматра Виландер.

У игри са основне линије Матс мисли да Федерер може да се супротсави веома добро Ђоковићу.

"Међутим, Новак може да сервира одлично - једнако добро као и Федерер. Дакле, најслабији део Ђоковићеве игре (сервис) је добар колико и Роџеров. Новак је бољи у кретњи, ритерну, бекхенду… Биће тешко, Ђоковић ће осаћати притисак, то је сигурно, али ће га имати у Федерер, који на овом Вимблдону вероватно види своју последњу шансу", подвукао је коментатор "Еуроспорта".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар