До зиме пут Лукавица-Пале

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић увели у данас у радове предузеће “Штрабаг” које ће у наредном периоду радити на реконструкцији регионалног пута Лукавица-Пале вриједности 3. 250. 000 КМ.

Република Српска 13.07.2019 | 14:24
До зиме пут Лукавица-Пале
Нешић је рекао да је ријеч о саобраћајници дужине 3,9 километара, те да ће рок за завршетак радова од 180 дана бити испоштован.

"Урадићемо комплетну реконструкцију и рехабилитацију, која укључује и један мост, дужине 35  метара", рекао је Нешић и додао да ће се и дионица од Трианге до Јахорине радити када Вада РС обезбиједи новац, јер ЈП „Путеви РС“ тренутно нема сопствена средства за тај посао.

На питање новинара везано за реконструкцију пута Јасик-Брус, за чију реконструкцију су средства прије двије године пребачена Влади РС из Савјета министара, Нешић је истакао да је то погрешна информација, те да средства нису пребачена за тај пут, него да се ради о средствима од ГСМ лиценци, а да Влада сама одлучује гдје ће средства бити утрошена.

Нешић је додао да ће уз помоћ Владе РС у наредном периоду бити рехабилитован пут Враца-Миљевићка кривина у дужини од 1.5 километара, у вриједности од 400.000 КМ.

"У наредном периоду ћемо, са начелником Источног Старог Града, потписати и Споразум о рехабилтацији пута од Миљевићке кривине према Јасику, у вриједности од 900.000 КМ, гдје је општина Источни Стари Град обећала да ће учествовати а 450.000 КМ, док ће Влада додати осталих 450.000 КМ", рекао је Нешић. 

Премијер Вишковић истакао је да се овим радовима рјешава “уско грло” пута Сарајево-Јахорина, те да је са извођачем – предузећем “Штрабаг”, договорено да радови буду окончани прије почетка зимске туристичке сезоне.

"Са извођачем је договорено да ова дионица мора бити завршена прије зимске сезоне", рекао је Вишковић.

Он је додао да ће пут након рехабилитације бити пуно шири, са већим радијусом кривина, те да ће мост на Бистрици бити проширен.

"Ово ће бити пут који ће испуњавати све услове за безбиједно одвијање саобраћаја", рекао је Вишковић.



(БН/Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

стручњак

13.07.2019 12:39

А када ћете фабрике почети са изградњом. Нпр. електране на Дрини за почетак да се сагнемо и узмемо тај капитал који нам тече рекама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.07.2019 12:41

Што ће Штарабаг, зар немамо своја предузећа за изградну обичних регионаних путева? 3,9км реконструкције пута кошта 3,25милиона КМ, па шта радите са тим путем за толике силне милионе, да ли ће делом бити позлаћен? Већ се види ко се ту ве није уградио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре РЕ

13.07.2019 13:38

Овај ШТРАБАГ све је радио и ради по Федерацији, ко ли је власник и како добија те послове

Name

ре ре

13.07.2019 14:01

Оте ми ријеци из уста, Аустријанци нам долазе на реконструкцију пута, која смо биједа постали, фикус се хвали како це све бити за 180 дана

Name

XY

13.07.2019 16:02

Страбаг је компанија из Сарајева , церка фирме Страбаг из Аустрије. Сто се тице тог сеоског пута ово је је смијесно гдје се паре бацају , тај пут преко планина Требевиц и Јахорина до Пала нико и не користи. Сви иду из Лукавице преко Сарајева. Приоритет је требао да буде Миљевици-Јасик-Триангл , тј.пут Лукавица Требевиц до раскрснице за Пале и Јахорину, Требевиц излетисте, а Брус пропао тотално, цијела дионица пута је пукла и теско се вози, то је срамота. Овај пут сто измисљају волио би да видим тог Сумахера кад падне снијег и поледи да се спусти према Павловцу или крене преко планински масива кроз густу борову суму без иједног цовјека и објекта на тој дионици према Палама, лицно сматрам да мало ко из Лукавице има потребу да иде горе. Пут преко Требевица је катастрофа брука за РС и Федерацију , а оцете јелде туризам , како да не с таквом памецу

Name

избјеглица из рођене државе

13.07.2019 12:44

Скуп великог броја кркана на јендом мјесту. Свако паметан је поббјегао из ове несретне земља са бандама криминалаца на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

13.07.2019 13:50

По теби је лакше побјећи него борити се. Не вратио се никада.

Name

Франкфурт

13.07.2019 14:10

Оно главно нема,без ког дрзава не може постојати,младо становништва,као кад би град добро изградјен,био без људи,градити аутопут,а млади се исељавају,то је непријателски цин,лице се возити тим путем, странци,њима правимо,путеве,села пуста,сколе празне,то је дјело нецовјека ДОДИка,

Name

масала

13.07.2019 13:59

Па сто сте правили пут према Јахорини ако сад тај крпите?? Опет паре за изборе,лоповиииии !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

13.07.2019 15:13

А како морална громада Гасановиц није присуствовао овом свецаном цину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

13.07.2019 16:12

Гледам прилог и не могу да вјерујем по каквом путу се одвија саобрацај.О цему ови прицај,сав новац покрадосе а онда ураде пар крузних токова и пар километара пута и хвале се на сва уста.Реалност је да се возимо нај лосијим путевима у европи а да нам је изградња километа пута нај скупља у европи.Кад видим ко нам руководи владом и путевима ниста боље не моземо ни оцекивати

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

13.07.2019 18:00

Невјероватно какав смо народ, све сами критичари, не ваља кад се гради,не ваља кад се не гради, па дајте, одлучите се вајни критичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 18:43

Само јос да казу до које зиме тј. има ли та зима године тј. годину или це бити исто обецање сваке године да це бити до зиме. :)))

ОДГОВОРИТЕ