Do zime put Lukavica-Pale

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić uveli u danas u radove preduzeće “Štrabag” koje će u narednom periodu raditi na rekonstrukciji regionalnog puta Lukavica-Pale vrijednosti 3. 250. 000 KM.

Republika Srpska 13.07.2019 | 14:24
Do zime put Lukavica-Pale
Nešić je rekao da je riječ o saobraćajnici dužine 3,9 kilometara, te da će rok za završetak radova od 180 dana biti ispoštovan.

"Uradićemo kompletnu rekonstrukciju i rehabilitaciju, koja uključuje i jedan most, dužine 35  metara", rekao je Nešić i dodao da će se i dionica od Triange do Jahorine raditi kada Vada RS obezbijedi novac, jer JP „Putevi RS“ trenutno nema sopstvena sredstva za taj posao.

Na pitanje novinara vezano za rekonstrukciju puta Jasik-Brus, za čiju rekonstrukciju su sredstva prije dvije godine prebačena Vladi RS iz Savjeta ministara, Nešić je istakao da je to pogrešna informacija, te da sredstva nisu prebačena za taj put, nego da se radi o sredstvima od GSM licenci, a da Vlada sama odlučuje gdje će sredstva biti utrošena.

Nešić je dodao da će uz pomoć Vlade RS u narednom periodu biti rehabilitovan put Vraca-Miljevićka krivina u dužini od 1.5 kilometara, u vrijednosti od 400.000 KM.

"U narednom periodu ćemo, sa načelnikom Istočnog Starog Grada, potpisati i Sporazum o rehabiltaciji puta od Miljevićke krivine prema Jasiku, u vrijednosti od 900.000 KM, gdje je opština Istočni Stari Grad obećala da će učestvovati a 450.000 KM, dok će Vlada dodati ostalih 450.000 KM", rekao je Nešić. 

Premijer Višković istakao je da se ovim radovima rješava “usko grlo” puta Sarajevo-Jahorina, te da je sa izvođačem – preduzećem “Štrabag”, dogovoreno da radovi budu okončani prije početka zimske turističke sezone.

"Sa izvođačem je dogovoreno da ova dionica mora biti završena prije zimske sezone", rekao je Višković.

On je dodao da će put nakon rehabilitacije biti puno širi, sa većim radijusom krivina, te da će most na Bistrici biti proširen.

"Ovo će biti put koji će ispunjavati sve uslove za bezbijedno odvijanje saobraćaja", rekao je Višković.



(BN/Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

stručnjak

13.07.2019 12:39

A kada ćete fabrike početi sa izgradnjom. Npr. elektrane na Drini za početak da se sagnemo i uzmemo taj kapital koji nam teče rekama.

ODGOVORITE
Name

re

13.07.2019 12:41

Što će Štarabag, zar nemamo svoja preduzeća za izgradnu običnih regionanih puteva? 3,9km rekonstrukcije puta košta 3,25miliona KM, pa šta radite sa tim putem za tolike silne milione, da li će delom biti pozlaćen? Već se vidi ko se tu ve nije ugradio.

ODGOVORITE
Name

re RE

13.07.2019 13:38

Ovaj ŠTRABAG sve je radio i radi po Federaciji, ko li je vlasnik i kako dobija te poslove

Name

re re

13.07.2019 14:01

Ote mi rijeci iz usta, Austrijanci nam dolaze na rekonstrukciju puta, koja smo bijeda postali, fikus se hvali kako ce sve biti za 180 dana

Name

XY

13.07.2019 16:02

Strabag je kompanija iz Sarajeva , cerka firme Strabag iz Austrije. Sto se tice tog seoskog puta ovo je je smijesno gdje se pare bacaju , taj put preko planina Trebevic i Jahorina do Pala niko i ne koristi. Svi idu iz Lukavice preko Sarajeva. Prioritet je trebao da bude Miljevici-Jasik-Triangl , tj.put Lukavica Trebevic do raskrsnice za Pale i Jahorinu, Trebevic izletiste, a Brus propao totalno, cijela dionica puta je pukla i tesko se vozi, to je sramota. Ovaj put sto izmisljaju volio bi da vidim tog Sumahera kad padne snijeg i poledi da se spusti prema Pavlovcu ili krene preko planinski masiva kroz gustu borovu sumu bez ijednog covjeka i objekta na toj dionici prema Palama, licno smatram da malo ko iz Lukavice ima potrebu da ide gore. Put preko Trebevica je katastrofa bruka za RS i Federaciju , a ocete jelde turizam , kako da ne s takvom pamecu

Name

izbjeglica iz rođene države

13.07.2019 12:44

Skup velikog broja krkana na jendom mjestu. Svako pametan je pobbjegao iz ove nesretne zemlja sa bandama kriminalaca na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Febo

13.07.2019 13:50

Po tebi je lakše pobjeći nego boriti se. Ne vratio se nikada.

Name

Frankfurt

13.07.2019 14:10

Ono glavno nema,bez kog drzava ne može postojati,mlado stanovništva,kao kad bi grad dobro izgradjen,bio bez ljudi,graditi autoput,a mladi se iseljavaju,to je neprijatelski cin,lice se voziti tim putem, stranci,njima pravimo,puteve,sela pusta,skole prazne,to je djelo necovjeka DODIka,

Name

masala

13.07.2019 13:59

Pa sto ste pravili put prema Jahorini ako sad taj krpite?? Opet pare za izbore,lopoviiiii !!!

ODGOVORITE
Name

Romanija

13.07.2019 15:13

A kako moralna gromada Gasanovic nije prisustvovao ovom svecanom cinu?

ODGOVORITE
Name

Strasno

13.07.2019 16:12

Gledam prilog i ne mogu da vjerujem po kakvom putu se odvija saobracaj.O cemu ovi pricaj,sav novac pokradose a onda urade par kruznih tokova i par kilometara puta i hvale se na sva usta.Realnost je da se vozimo naj losijim putevima u evropi a da nam je izgradnja kilometa puta naj skuplja u evropi.Kad vidim ko nam rukovodi vladom i putevima nista bolje ne mozemo ni ocekivati

ODGOVORITE
Name

neko

13.07.2019 18:00

Nevjerovatno kakav smo narod, sve sami kritičari, ne valja kad se gradi,ne valja kad se ne gradi, pa dajte, odlučite se vajni kritičari.

ODGOVORITE
Name

Direkt

13.07.2019 18:43

Samo jos da kazu do koje zime tj. ima li ta zima godine tj. godinu ili ce biti isto obecanje svake godine da ce biti do zime. :)))

ODGOVORITE