Званична понуда за Лукакуа: 10+30+30!

Почињу преговори у Лондону. . .

Фудбал 11.07.2019 | 16:14
Званична понуда за Лукакуа: 10+30+30!
Интер је кренуо у завршну офанзиву на Ромелуа Лукакуа. Директор Пјеро Аузилио је јуче отпутовао у Лондон где ће се данас састати са челницима Манчестер Јунајтеда и изнети им коначну понуду за трансфер белгијског нападача.

А према сазнањима Ииталијанских медија, понуда је следеће садржине. Интер ће понудити 10.000.000 евра за двогодишњу позајмицу с обавезним откупом уговора за 60.000.000 евра. Дакле, овог лета би Неразури платили 10.000.000 евра, следећег 30.000.000, а оног тамо још 30.000.000. Више од тога не могу...

Манчестер Јунајтед је на почетку истакао цену од 85.000.000 евра Белгијанца, али било је јасно да то нико неће платити јер је Лукакуова вредност пала у односу на пре две године када је доведен за поменуту суму из Евертона. Зато је Јунајтед последњих дана почео да размишља о спуптању цене на 75.000.000 евра, али надајући се да ће паре добити одмах.

Интер са друге стране нуди исплату на рате што Црвеним ђаволима никако не одговара. Међутим, у овом тренутку нема другог заинтересованог купца за Белгијанца.

Отежавајућа околност за Интер је што су они последњи клуб којима би Јунајтед требало да пружи попуст. На Олд Трафорду се још сећају Интеровог понашања у преговорима за Ивана Перишића и одбијања да спусти цену за евро. Сада би Јунајтед могао слично да се понаша.

Али му не иде у прилог да тера инат  јер тренер Солскјер баш и не види Лукакуа у првом плану у Јунајтеду. Солскјер верује у Рашфорда и нада се довођењу још једног нападача. Лукаку то зна и зато је одавно ушао у преговоре са Интером и договорио уговор вредан око 6.000.000 евра по сезони нето. То је мање од оног што има у Манчестеру, али би у Интеру био први шпиц и играо би за тренера који га јако цени.

Антонио Конте је и пре две године покушавао да доведе Лукакуа у Челси, али је тадашњи играчев агент Мино Рајола слагао клијента да не постоји понуду са Стамфорд Бриџа и усмерио га на Олд Трафорд због веће провизије за себе. Лукаку је касније отпустио Рајолу када је сазнао истину, али за Челси је било касно јер је већ потписао за Црвемне заволе. Конте је тада морао да се задовољи довођењен Алвара Морате.

Интер је сада решио да испуни жељу Контеу и чека позитиван одговор Манчестер Јунајтеда.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар