Zvanična ponuda za Lukakua: 10+30+30!

Počinju pregovori u Londonu. . .

Fudbal 11.07.2019 | 16:14
Zvanična ponuda za Lukakua: 10+30+30!
Inter je krenuo u završnu ofanzivu na Romelua Lukakua. Direktor Pjero Auzilio je juče otputovao u London gde će se danas sastati sa čelnicima Mančester Junajteda i izneti im konačnu ponudu za transfer belgijskog napadača.

A prema saznanjima Iitalijanskih medija, ponuda je sledeće sadržine. Inter će ponuditi 10.000.000 evra za dvogodišnju pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za 60.000.000 evra. Dakle, ovog leta bi Nerazuri platili 10.000.000 evra, sledećeg 30.000.000, a onog tamo još 30.000.000. Više od toga ne mogu...

Mančester Junajted je na početku istakao cenu od 85.000.000 evra Belgijanca, ali bilo je jasno da to niko neće platiti jer je Lukakuova vrednost pala u odnosu na pre dve godine kada je doveden za pomenutu sumu iz Evertona. Zato je Junajted poslednjih dana počeo da razmišlja o spuptanju cene na 75.000.000 evra, ali nadajući se da će pare dobiti odmah.

Inter sa druge strane nudi isplatu na rate što Crvenim đavolima nikako ne odgovara. Međutim, u ovom trenutku nema drugog zainteresovanog kupca za Belgijanca.

Otežavajuća okolnost za Inter je što su oni poslednji klub kojima bi Junajted trebalo da pruži popust. Na Old Trafordu se još sećaju Interovog ponašanja u pregovorima za Ivana Perišića i odbijanja da spusti cenu za evro. Sada bi Junajted mogao slično da se ponaša.

Ali mu ne ide u prilog da tera inat  jer trener Solskjer baš i ne vidi Lukakua u prvom planu u Junajtedu. Solskjer veruje u Rašforda i nada se dovođenju još jednog napadača. Lukaku to zna i zato je odavno ušao u pregovore sa Interom i dogovorio ugovor vredan oko 6.000.000 evra po sezoni neto. To je manje od onog što ima u Mančesteru, ali bi u Interu bio prvi špic i igrao bi za trenera koji ga jako ceni.

Antonio Konte je i pre dve godine pokušavao da dovede Lukakua u Čelsi, ali je tadašnji igračev agent Mino Rajola slagao klijenta da ne postoji ponudu sa Stamford Bridža i usmerio ga na Old Traford zbog veće provizije za sebe. Lukaku je kasnije otpustio Rajolu kada je saznao istinu, ali za Čelsi je bilo kasno jer je već potpisao za Crvemne zavole. Konte je tada morao da se zadovolji dovođenjen Alvara Morate.

Inter je sada rešio da ispuni želju Konteu i čeka pozitivan odgovor Mančester Junajteda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar