Мини-хидроецентрала ускоро у погону

- Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас Срни у Источном Старом Граду да ће већ у новембру бити пуштена у рад постројења мини-хидроцентрале "Миљацка", инвестиције вриједне око седам милиона КМ.

Република Српска 10.07.2019 | 18:26
Мини-хидроецентрала ускоро у погону
Ђокић је рекао Срни да је ова компанија прибавила све потребне дозволе и да се радови несметано одвијају.

Након обиласка градилишта фирме "Гри енерџи" са Пала, он је истакао да је велико охрабрење што ће ова електрана бити завршена и прије планираног рока.

"Постројења ће већ у новембру бити пуштена у рад, а производња ће након тога у потпуности бити организована на мрежи и испоручиваће енергију за комерцијалне потребе", рекао је Ђокић.

Ђокић изразио задовољство што се динамика изградње "Миљацке" одвија према плану и што се поштују еколошки стандарди.



Он је истакао да је веома важна ова инвестиција, која је са грађевинског аспекта и изузетно успјешан подухват, јер ће бити стабилан хидроенергетски капацитет у овом дијелу Републике Српске.

Према његовим ријечима, овај пројекат задовољава све еколошке стандарде који су веома важни и који су од великог значаја за локалну заједницу.



Инсталисана снага мини хидроцентрале износи 2,5 мегавата.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је да је највећа корист то што ће Источни Стари Град имати уредно и стабилно снабдијевање електричном енергијом и да ће имати корист од концесије од око 70.000 КМ годишње", рекао је Срни начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић.

Он је додао да овај пројекат запошљава тренутно око 100 радника.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Перо

10.07.2019 16:32

Сто не казете да је власник хидро централе Љубомир Мрда и да све радове изводе радници електродистрибуције Пале.Јавно предузеце дзаба прави његову приватну хидро централу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.07.2019 17:05

Док они привстизују воду у Свјету се доносе строги закони о забрани приватизације и комерцијализације вода. Ако се народ не дигне овај балван са осталим криминалцима ће уништити овај простор. То је човјек без икаквог карактера и умјесто да се повуче он пљује и народу и науци у лице додјељујући себи лажна признања.

Name

Здравка

10.07.2019 17:10

Позивамо све грађане и еколошке организације да јавно изађемо и зауставимо ове штеточине над природом.

Name

Хелп!!!

10.07.2019 19:25

Мини хидроцентрале су смрт за природу!!! Ова стока унистава све зиво!!! Људи, гуглајте ово> Расте отпор мини електранама на Балкану , такодје узгуглајте ово> Местани села на Старој планини против градње мини хидроцентрала

Name

ИСТОК

10.07.2019 19:32

Којић и Мрда су власници да нису марку уложили. Долази вријеме закона, централа ће припасти Електропривреди Српске. Они су је својим радом и парама направили. Којића, Мрду, Елекаи остале паљанске лопове ће сигурно хапсити. Покрали су ови злотвори преко 500 милиона марака пљачкајући предузећа, шуму, земљиште, Јахорину, сви паљани то знају и ћуте. Исто стање је у Милићима, Сокоцу, Рогатици, Вишеграду, Фочи, Зворнику, Требињу, Гацку... Гдје су ти борци широм Српске, шта раде? Умјесто да се дижу на устанак против разних Којића, Елека и Мрда у Палама, Дукића у Милићима,, Стевановића и браће Васић у Зворнику,, Гордана Павловића у Фочи, Луке Петровића и осталих енергетских пљачкаша стотина милиона КМ у Требињу, оне битанге начелника Рогатице и осталих лопова који су покрали неколико милијарди КМ по истоку Српске, они чекају да им Вукановић и Станивуковић ријеши њихову муку, срам их било. СРАМ ВАС БИЛО БОРЦИ СА ИСТОКА.

Name

Херц

11.07.2019 05:46

Свугдје је то тако....Да се има закона били би пуни затвори лопова који су покрали државу....а они затварају само сиротињу...А борци...нема ти мој друже више бораца.....једино борци за власт и лоповлук....Борци су изнијели терет рата ,а послије су у миру изгинули....жали Боже нико их нити види ,нити чује.. Најтеже је породицама којима је неко погинуо.. Исто тако и коме је рањен....а слично је и онима што су остали живи....Жали Боже, гдје сам изгубио најбоље 4 године, па у педесетим годинама трбухом за крухом што кажу...Од рата је 27 година...НИКО..НИКАД МЕ НИЈЕ НИ УПИТАО ДА ЛИ БИ РАДИО ,А НЕ ПОНУДИО НЕКИ ПОСАО...Радио сам све и свашта и свугдје...и у 50 схватио да им не требам...а кад ја не требам РС не треба ни она мени....и рекао сам ЗБОГОМ ЗАУВИЈЕК....

Name

Ђокић Др. Петар

10.07.2019 16:36

Могу ми одузети све дипломе (сумЉиве), али знање ми нико не може одузети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

10.07.2019 16:55

Овај успјешни менађжер ако се не уклони са овог мјеста уништиће животну средину са МХ. Пола Србије се дигло на ноге јер су МХ много погубније за животну средину, а исплативост је у поређењу никаква. Зашто ср не подижу соларне плоче, вјетрењаче. Што се тиче дозвола менаџере издају их твоји људи тако да народ нико и не пита. Уништавање околине ради МХ је престало у свим развијеним земљама, а постављене се уклањају, а негдје и велике. Сва поента је у плаћању које држава субвенционише за злочине које врше хоштоплери. Не знамо колико си потрошип на додјелу оног признања, ал друг са фаxа ти је великим проблемима и признао је да му ни докторат, ни фаx нису уредни, те се вјећа сад око средњег и основног образовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

10.07.2019 18:27

унистисе све реке и потоке зарад лицне зараде ово нема у пм ... нема у сомали ни у уганди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невенка

10.07.2019 18:42

Гледај му кишобраба из 15 вијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

елецтриситy

10.07.2019 18:51

Зато ми плацамо уз рацун 3км за обновљиве изворе енергије или ти којекакве МХЕ да би неки стављали паре у дзеп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

10.07.2019 19:10

Значи обезбедили су нечија покољења са наших леђа. Нас биједе који преживљавамо са тристо марака. Само напријед вратиће се то вама са каматом.

ОДГОВОРИТЕ