Mini-hidroecentrala uskoro u pogonu

- Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas Srni u Istočnom Starom Gradu da će već u novembru biti puštena u rad postrojenja mini-hidrocentrale "Miljacka", investicije vrijedne oko sedam miliona КM.

Republika Srpska 10.07.2019 | 18:26
Mini-hidroecentrala uskoro u pogonu
Đokić je rekao Srni da je ova kompanija pribavila sve potrebne dozvole i da se radovi nesmetano odvijaju.

Nakon obilaska gradilišta firme "Gri enerdži" sa Pala, on je istakao da je veliko ohrabrenje što će ova elektrana biti završena i prije planiranog roka.

"Postrojenja će već u novembru biti puštena u rad, a proizvodnja će nakon toga u potpunosti biti organizovana na mreži i isporučivaće energiju za komercijalne potrebe", rekao je Đokić.

Đokić izrazio zadovoljstvo što se dinamika izgradnje "Miljacke" odvija prema planu i što se poštuju ekološki standardi.



On je istakao da je veoma važna ova investicija, koja je sa građevinskog aspekta i izuzetno uspješan poduhvat, jer će biti stabilan hidroenergetski kapacitet u ovom dijelu Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat zadovoljava sve ekološke standarde koji su veoma važni i koji su od velikog značaja za lokalnu zajednicu.



Instalisana snaga mini hidrocentrale iznosi 2,5 megavata.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da je najveća korist to što će Istočni Stari Grad imati uredno i stabilno snabdijevanje električnom energijom i da će imati korist od koncesije od oko 70.000 КM godišnje", rekao je Srni načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

On je dodao da ovaj projekat zapošljava trenutno oko 100 radnika.

(Srna)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Pero

10.07.2019 16:32

Sto ne kazete da je vlasnik hidro centrale Ljubomir Mrda i da sve radove izvode radnici elektrodistribucije Pale.Javno preduzece dzaba pravi njegovu privatnu hidro centralu

ODGOVORITE
Name

Re

10.07.2019 17:05

Dok oni privstizuju vodu u Svjetu se donose strogi zakoni o zabrani privatizacije i komercijalizacije voda. Ako se narod ne digne ovaj balvan sa ostalim kriminalcima će uništiti ovaj prostor. To je čovjek bez ikakvog karaktera i umjesto da se povuče on pljuje i narodu i nauci u lice dodjeljujući sebi lažna priznanja.

Name

Zdravka

10.07.2019 17:10

Pozivamo sve građane i ekološke organizacije da javno izađemo i zaustavimo ove štetočine nad prirodom.

Name

Help!!!

10.07.2019 19:25

Mini hidrocentrale su smrt za prirodu!!! Ova stoka unistava sve zivo!!! Ljudi, guglajte ovo> Raste otpor mini elektranama na Balkanu , takodje uzguglajte ovo> Mestani sela na Staroj planini protiv gradnje mini hidrocentrala

Name

ISTOK

10.07.2019 19:32

Kojić i Mrda su vlasnici da nisu marku uložili. Dolazi vrijeme zakona, centrala će pripasti Elektroprivredi Srpske. Oni su je svojim radom i parama napravili. Kojića, Mrdu, Elekai ostale paljanske lopove će sigurno hapsiti. Pokrali su ovi zlotvori preko 500 miliona maraka pljačkajući preduzeća, šumu, zemljište, Jahorinu, svi paljani to znaju i ćute. Isto stanje je u Milićima, Sokocu, Rogatici, Višegradu, Foči, Zvorniku, Trebinju, Gacku... Gdje su ti borci širom Srpske, šta rade? Umjesto da se dižu na ustanak protiv raznih Kojića, Eleka i Mrda u Palama, Dukića u Milićima,, Stevanovića i braće Vasić u Zvorniku,, Gordana Pavlovića u Foči, Luke Petrovića i ostalih energetskih pljačkaša stotina miliona KM u Trebinju, one bitange načelnika Rogatice i ostalih lopova koji su pokrali nekoliko milijardi KM po istoku Srpske, oni čekaju da im Vukanović i Stanivuković riješi njihovu muku, sram ih bilo. SRAM VAS BILO BORCI SA ISTOKA.

Name

Herc

11.07.2019 05:46

Svugdje je to tako....Da se ima zakona bili bi puni zatvori lopova koji su pokrali državu....a oni zatvaraju samo sirotinju...A borci...nema ti moj druže više boraca.....jedino borci za vlast i lopovluk....Borci su iznijeli teret rata ,a poslije su u miru izginuli....žali Bože niko ih niti vidi ,niti čuje.. Najteže je porodicama kojima je neko poginuo.. Isto tako i kome je ranjen....a slično je i onima što su ostali živi....Žali Bože, gdje sam izgubio najbolje 4 godine, pa u pedesetim godinama trbuhom za kruhom što kažu...Od rata je 27 godina...NIKO..NIKAD ME NIJE NI UPITAO DA LI BI RADIO ,A NE PONUDIO NEKI POSAO...Radio sam sve i svašta i svugdje...i u 50 shvatio da im ne trebam...a kad ja ne trebam RS ne treba ni ona meni....i rekao sam ZBOGOM ZAUVIJEK....

Name

Đokić Dr. Petar

10.07.2019 16:36

Mogu mi oduzeti sve diplome (sumLJive), ali znanje mi niko ne može oduzeti!

ODGOVORITE
Name

Tanja

10.07.2019 16:55

Ovaj uspješni menađžer ako se ne ukloni sa ovog mjesta uništiće životnu sredinu sa MH. Pola Srbije se diglo na noge jer su MH mnogo pogubnije za životnu sredinu, a isplativost je u poređenju nikakva. Zašto sr ne podižu solarne ploče, vjetrenjače. Što se tiče dozvola menadžere izdaju ih tvoji ljudi tako da narod niko i ne pita. Uništavanje okoline radi MH je prestalo u svim razvijenim zemljama, a postavljene se uklanjaju, a negdje i velike. Sva poenta je u plaćanju koje država subvencioniše za zločine koje vrše hoštopleri. Ne znamo koliko si potrošip na dodjelu onog priznanja, al drug sa faxa ti je velikim problemima i priznao je da mu ni doktorat, ni fax nisu uredni, te se vjeća sad oko srednjeg i osnovnog obrazovanja.

ODGOVORITE
Name

Joja

10.07.2019 18:27

unistise sve reke i potoke zarad licne zarade ovo nema u pm ... nema u somali ni u ugandi

ODGOVORITE
Name

Nevenka

10.07.2019 18:42

Gledaj mu kišobraba iz 15 vijeka.

ODGOVORITE
Name

electrisity

10.07.2019 18:51

Zato mi placamo uz racun 3km za obnovljive izvore energije ili ti kojekakve MHE da bi neki stavljali pare u dzep

ODGOVORITE
Name

Pero

10.07.2019 19:10

Znači obezbedili su nečija pokoljenja sa naših leđa. Nas bijede koji preživljavamo sa tristo maraka. Samo naprijed vratiće se to vama sa kamatom.

ODGOVORITE