WБ: Крај за Ендија, али не и Серену!

Серена Вилијамс и Енди Мари су завршили учешће на овогодишњем Вимблдону, у конкуренцији мешовитих парова.  Америчко-шкотски микс дубл испао у трећој рунди Вимблдона, а снажну Американку сутра очекује полуфинале сингла.

Тенис 10.07.2019 | 19:05
WБ: Крај за Ендија, али не и Серену!
Америчко-британски тандем је поражен у борби за пласман у четвртфинале против првих носилаца, Бруна Соареша и Никол Мелихар.

Меч је завршен резултатом 6:3, 4:6, 6:2, за свега 92 минута игре.

Први сет је добио свој епилог после брејка у корист Соареша и Мелихарове у осмом гему, пошто су претходно сви сервисери били сигурни.

До освајања првог сета противници некадашњих првопласираних на светској ранг листи у сингл конкуренцији су стигли искористивши прву сет лопту, у деветом гему.

Вилијамсова и Мари су узвратили истом мером у десетом гему другог сета и одвели дуел у одлучујући период.

Ипак, Соареш и Мелихарова су повели са 4:0, направивши два брејка, а потом су у лаганом ритму окончали трећи сет са 6:2.

Један од најатрактивнијих и свакако најинтерсантнијих миос дублова у последње време, који чине Серена Вилијамс и Енди Мари завршио је учешће на овогодишњем, 133. издању Вимблдона.

Два бивша прва рекета света нису могли даље од трећег кола где су их резултатом 6:3, 4:6 и 6:2 зауставили први носиоци, Американка Никол Мелихар и Бразилац Бруно Соареш. Њих двоје ће се за полуфинале борити са кинеско-холандском комбинацијом коју чине Жаџуан Јанг и Матве Мителкоп.

Док је Енди и даље у некој врсти процеса опоравка од операције кука и покушаја да се (поново) врати тенису, млађа сестра Вилијамс наставља обрачуне у синглу, и то сутра полуфиналним сусретом против Чехиње Барборе Стрицове који је други на Централном терену. Програм почиње од 13 часова по локалном, односо 14 по средњеевропском сусретом Румунке Симоне Халеп и Украјинке Елине Свитолине.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар