WB: Kraj za Endija, ali ne i Serenu!

Serena Vilijams i Endi Mari su završili učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, u konkurenciji mešovitih parova.  Američko-škotski miks dubl ispao u trećoj rundi Vimbldona, a snažnu Amerikanku sutra očekuje polufinale singla.

Tenis 10.07.2019 | 19:05
WB: Kraj za Endija, ali ne i Serenu!
Američko-britanski tandem je poražen u borbi za plasman u četvrtfinale protiv prvih nosilaca, Bruna Soareša i Nikol Melihar.

Meč je završen rezultatom 6:3, 4:6, 6:2, za svega 92 minuta igre.

Prvi set je dobio svoj epilog posle brejka u korist Soareša i Meliharove u osmom gemu, pošto su prethodno svi serviseri bili sigurni.

Do osvajanja prvog seta protivnici nekadašnjih prvoplasiranih na svetskoj rang listi u singl konkurenciji su stigli iskoristivši prvu set loptu, u devetom gemu.

Vilijamsova i Mari su uzvratili istom merom u desetom gemu drugog seta i odveli duel u odlučujući period.

Ipak, Soareš i Meliharova su poveli sa 4:0, napravivši dva brejka, a potom su u laganom ritmu okončali treći set sa 6:2.

Jedan od najatraktivnijih i svakako najintersantnijih mios dublova u poslednje vreme, koji čine Serena Vilijams i Endi Mari završio je učešće na ovogodišnjem, 133. izdanju Vimbldona.

Dva bivša prva reketa sveta nisu mogli dalje od trećeg kola gde su ih rezultatom 6:3, 4:6 i 6:2 zaustavili prvi nosioci, Amerikanka Nikol Melihar i Brazilac Bruno Soareš. Njih dvoje će se za polufinale boriti sa kinesko-holandskom kombinacijom koju čine Žadžuan Jang i Matve Mitelkop.

Dok je Endi i dalje u nekoj vrsti procesa oporavka od operacije kuka i pokušaja da se (ponovo) vrati tenisu, mlađa sestra Vilijams nastavlja obračune u singlu, i to sutra polufinalnim susretom protiv Čehinje Barbore Stricove koji je drugi na Centralnom terenu. Program počinje od 13 časova po lokalnom, odnoso 14 po srednjeevropskom susretom Rumunke Simone Halep i Ukrajinke Eline Svitoline.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar