WБ: Агут елиминисао Пељу и заказао меч са Новаком!

Роберто Баутиста-Агут победио је Гвида Пељу после четири сета у четвртфиналу Вимблдона.  Да буде трећа срећа: Он стоји Новаку на путу ка финалу! Роберто Баутиста Агут, тренутно 22. на АТП листи, ове године води 2:0 у међусобним сусретима са српским асом.

Тенис 10.07.2019 | 18:27
WБ: Агут елиминисао Пељу и заказао меч са Новаком!
Шпанском тенисеру за тријумф је било потребно нешто више од три сата – 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

Агут ће у полуфиналу трећег Гренд слема у сезони играти против Новака Ђоковића, који је лако савладао Давида Гофана (6:4, 6:0, 6:2).

Агут, 22. тенисер света, одиграо је сјајан меч против незгодног Аргентинца, који је у досадашњем делу турнира елиминисао многе фаворите.

Гледали смо меч пун брејк прилика, готово у сваком другом гему тенисери су претили на сервисима противника и у таквом стању на терену боље се снашао Шпанац.

Агут је спасао чак 11 од 13 брејк лопти, није био лош ни Пеља (12/16), међутим детаљи су одлучили и шпански тенисер ће играти у полуфиналу против Ђоковића.

Новак и Роберто одиграли су десет мечева, српски играч води са 7:3, а занимљиво последња два, и то ове године, добио Агут.

Новак Ђоковић у среду поподне је прво "демолирао" Давида Гофана (3:0), а онда сазнао ко ће му бити противник у полуфиналу, заказаном за петак.

То је Шпанац Роберто Баутиста Агут (22. на АТП листи, 23. носилац), који је у четири сета елиминисао Аргентинца Гвида Пељу (26) - 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

И Баутиста Агут и Пеља су на овом Вимблдону поставили личне рекорде пласманом у четвртфинале, тако да је победник данашњег меча само додатно померио границу.

Сада је већ остварио најбољи резултат каријере на гренд слем турнирима, отишавши корак даље него на Аустралијан опену ове године (у четвртфиналу 1:3 против Стефаноса Циципаса).

Готово све победе Баутисте Агута на Вимблдону биле су "на папиру" очекиване. Једини боље рангирани тенисер кога је савладао био је Карен Хачанов (9. на свету) - 3:0 у четвртом колу.

Новак се после пет лаганих и убедљивих тријумфа налази пред изазовом који не би смео да потцени, јер иако против Шпанца има позитиван међусобни скор (7:3), у 2019. години је 0:2!

Зимус је од њега поражен у полуфиналу турнира у Дохи (6:3, 6:7, 4:6), па два месеца касније на Мастерсу у Мајамију, опет после добијеног првог сета (6:1, 5:7, 3:6).

Баутиста Агут у четвртфиналу Вимблдона није дозволио Пељи да направи још један преокрет, попут оног против Милоша Раонића у понедељак, када је од 0:2 у сетовима стигао до тријумфа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар