WB: Agut eliminisao Pelju i zakazao meč sa Novakom!

Roberto Bautista-Agut pobedio je Gvida Pelju posle četiri seta u četvrtfinalu Vimbldona.  Da bude treća sreća: On stoji Novaku na putu ka finalu! Roberto Bautista Agut, trenutno 22. na ATP listi, ove godine vodi 2:0 u međusobnim susretima sa srpskim asom.

Tenis 10.07.2019 | 18:27
WB: Agut eliminisao Pelju i zakazao meč sa Novakom!
Španskom teniseru za trijumf je bilo potrebno nešto više od tri sata – 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

Agut će u polufinalu trećeg Grend slema u sezoni igrati protiv Novaka Đokovića, koji je lako savladao Davida Gofana (6:4, 6:0, 6:2).

Agut, 22. teniser sveta, odigrao je sjajan meč protiv nezgodnog Argentinca, koji je u dosadašnjem delu turnira eliminisao mnoge favorite.

Gledali smo meč pun brejk prilika, gotovo u svakom drugom gemu teniseri su pretili na servisima protivnika i u takvom stanju na terenu bolje se snašao Španac.

Agut je spasao čak 11 od 13 brejk lopti, nije bio loš ni Pelja (12/16), međutim detalji su odlučili i španski teniser će igrati u polufinalu protiv Đokovića.

Novak i Roberto odigrali su deset mečeva, srpski igrač vodi sa 7:3, a zanimljivo poslednja dva, i to ove godine, dobio Agut.

Novak Đoković u sredu popodne je prvo "demolirao" Davida Gofana (3:0), a onda saznao ko će mu biti protivnik u polufinalu, zakazanom za petak.

To je Španac Roberto Bautista Agut (22. na ATP listi, 23. nosilac), koji je u četiri seta eliminisao Argentinca Gvida Pelju (26) - 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

I Bautista Agut i Pelja su na ovom Vimbldonu postavili lične rekorde plasmanom u četvrtfinale, tako da je pobednik današnjeg meča samo dodatno pomerio granicu.

Sada je već ostvario najbolji rezultat karijere na grend slem turnirima, otišavši korak dalje nego na Australijan openu ove godine (u četvrtfinalu 1:3 protiv Stefanosa Cicipasa).

Gotovo sve pobede Bautiste Aguta na Vimbldonu bile su "na papiru" očekivane. Jedini bolje rangirani teniser koga je savladao bio je Karen Hačanov (9. na svetu) - 3:0 u četvrtom kolu.

Novak se posle pet laganih i ubedljivih trijumfa nalazi pred izazovom koji ne bi smeo da potceni, jer iako protiv Španca ima pozitivan međusobni skor (7:3), u 2019. godini je 0:2!

Zimus je od njega poražen u polufinalu turnira u Dohi (6:3, 6:7, 4:6), pa dva meseca kasnije na Mastersu u Majamiju, opet posle dobijenog prvog seta (6:1, 5:7, 3:6).

Bautista Agut u četvrtfinalu Vimbldona nije dozvolio Pelji da napravi još jedan preokret, poput onog protiv Miloša Raonića u ponedeljak, kada je od 0:2 u setovima stigao do trijumfa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar