Како су комичари навукли Заева?

Македонски премијер Зоран Заев увјерен да разговара са бившим предсједником Украјине Петром Порошенком открио је, наводно, планове за КиМ, пишу приштински медији.

Регион 10.07.2019 | 17:42
Како су комичари навукли Заева?
Заев је наводно открио планове српрског предсједника Александра Вучића и Хашима Тачија о територијалној размјени, по којој би Приштина, како је повјерио, требало да Србији уступи 10 општина на сјеверу КиМ, а да за узврат добије "неке општине на југу централне Србије" што, како је рекао, сматра веома опасном.

У телефонском разговору са руским комичарима Владимиром Кузнецовим и Алексејом Столаровим, који су глумили Порошенка, који је објављен на Јутјубу, Заев је повјерио да је упознат скривеном намјером плана о размјени териорија и рекао вјерујући, тадашњем украјинском предсједнику, да се Македонија са тим никако не слаже јер би то, како је рекао, могло да доведе до нових ратова, те да би Балкан постао "темпирана бомба".

"Желим да подијелим своју забринутост, за нешто што се дешава овдје у нашем региону, где су предсједник Србије и предсједник Косова покренули неке преговоре о територијалној подјели и промјени граница. Врло се противимо томе, канцеларка Меркел се противи томе, цијела регија се противи, јер се бојимо да постоје неке скривене намере Русије да то користи као медународну праксу", рекао је наводно Заев, објавила је приштинска Коха позивајући се на КТВ.

И даље увјерен да разговара са Порошенком, Заев је открио и да је о томе јуче (дан прије овог разговора) разговарао са канцеларком Меркел.

Испричао је да је са Меркеловом о овом питању разговарао телефоном пола сата, јер је, како је навео, увјерен да неко жели да користи овај феномен промјене граница као нову медународну праксу.

Како је навео, то су земље које имају сродне планове у том погледу, као што је случај Турске са Кипром или Русије са Абхазијом и Кримом.

"Веома сам забринут да ће овакви кораци бити велика штета и за ваш и наш регион. Потпуно се противимо овом моделу и урадићемо све да до тога не дође. Обавијестили смо америчке политичке снаге", рекао је Заев напоменувши да је реч о Пенсу и Помпеу.

Тражили су, казао је, и од високих званичника Европске уније, а посебно од Федерике Могерини да зауставе ову активност за коју вјерује да ће изазвати велику штету на Балкану.

Снимак телефонског разговора Заева са руским комичарима (разговори вођени три пута, два прошле и један у априлу ове године) објављен је у понедељак на Јутјубу, а већ сутрадан македонски премијер је на конференцији за новинаре признао да је преварен.

Заев је, како је пренијела КТВ, био срећан што се захваљујући тој превари нашао у друштву европски и свјетских званичника са којима су руски комичари разговарали раније, међу којима су француски предсједник Емануел Макрон, али и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Наводи се да руски комичари разговаралии са премијером привремених приштинских институција Рамушем Харадинајем, али тај аудио запис још није објављен.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хахааааа,

10.07.2019 15:59

како напред,како! када лудацима управљању са дрзавом ,ово је чиста лудница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир и просперитет

10.07.2019 20:55

ПОСТОВАТИ суверенитет дрзава, а унутар тога уредити односе.

Name

Ја

10.07.2019 16:34

Не вјерујем ја да је то, уопсте , неки вид сале или преваре. То је испипавање пулса народа у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија за плакање

10.07.2019 16:40

Ко да је код нас боље. Ми смо сви учесници једне велике трагикомедије, којој се не назире крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

10.07.2019 18:17

Само ситни интерес оа ста буде, цијели Балкан рафи по том формулом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

10.07.2019 18:17

Само ситни интерес оа ста буде, цијели Балкан рафи по том формулом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.07.2019 21:42

Миле, Трамп је на телефону. Одлуцили смо да ти скинемо санкције. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле---Трамп

11.07.2019 07:13

Хвала Доналде.....Тренутно сам у Москви.... Налетецу и до тебе на кафу....

Name

ФОБ

14.07.2019 07:57

Овај доцекао да га неки русофоб,као овај Поросенко назове,па отворио дусу.Осим тога мозе се нагадати да је и србофоб или барем вуцицофоб.

ОДГОВОРИТЕ