Најбоље скривене плаже у Турској

Са изласком на Егејско и Медитеранско море, Турска има светски познате плаже. Било да желите да одете на приватне плажа које су "ограђене" литицама, или до оних неприступачних или оним намењеним за параглајдинг, једно је сигурно, нећете погрешити.

Путовања 10.07.2019 | 11:18
Најбоље скривене плаже у Турској
Ако сте планирали да овог лета боравите у Турској, ових пет плажа морате да обиђете, саветује портал Фодорс Травел.

Капутас

Ово је мала плажа која је ушушкана између две литице на путу између Калкана и Каса. Капутас плажа је идеалан избор јер се налази далеко од пута, па никаква бука с пута неће допирати до вас. Тиркизна боја мора ће вас очарати.

Долина лептира

Једини начин да дођете до ове плаже је бродом, а налази се у близини туристичког места Фараја. Из овог места до ове плаже можете дожи бродићем, а можда ћете угледати и ретке Фарајарске лептирове.

Патара

Ако сте жељни пешчане плаже онда је Патара за вас. Позната је и као најдужа пешчана плажа у Турској, а да бисте на њу и дошли, морате да платите улаз. То је због тога што се ту мресте главате корњаче. Зато се туристима скреће пажња да кад њу и дођу, сунцобране постављају даље од воде, зарад безбедности корњача.

Олудениз

Плажа је у непосередној близини туристичког места Фетије, позната је по свом белом песку и азурној води. Сматра се идеалном локацијом за параглајдинг, а мештани препоручују да се плажа посматра са висине како би се боље видела њена лепота.

Лимангази

Ово је мала увала која се налази близу луке Кас, а до ње може да се дође или пешице или бродићем. Ово је веома мала и мирна плажа, право место да побегнете од гужве и галаме. Има и мали кафић у којем можете да купите освежење.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар