Najbolje skrivene plaže u Turskoj

Sa izlaskom na Egejsko i Mediteransko more, Turska ima svetski poznate plaže. Bilo da želite da odete na privatne plaža koje su "ograđene" liticama, ili do onih nepristupačnih ili onim namenjenim za paraglajding, jedno je sigurno, nećete pogrešiti.

Putovanja 10.07.2019 | 11:18
Najbolje skrivene plaže u Turskoj
Ako ste planirali da ovog leta boravite u Turskoj, ovih pet plaža morate da obiđete, savetuje portal Fodors Travel.

Kaputas

Ovo je mala plaža koja je ušuškana između dve litice na putu između Kalkana i Kasa. Kaputas plaža je idealan izbor jer se nalazi daleko od puta, pa nikakva buka s puta neće dopirati do vas. Tirkizna boja mora će vas očarati.

Dolina leptira

Jedini način da dođete do ove plaže je brodom, a nalazi se u blizini turističkog mesta Faraja. Iz ovog mesta do ove plaže možete doži brodićem, a možda ćete ugledati i retke Farajarske leptirove.

Patara

Ako ste željni peščane plaže onda je Patara za vas. Poznata je i kao najduža peščana plaža u Turskoj, a da biste na nju i došli, morate da platite ulaz. To je zbog toga što se tu mreste glavate kornjače. Zato se turistima skreće pažnja da kad nju i dođu, suncobrane postavljaju dalje od vode, zarad bezbednosti kornjača.

Oludeniz

Plaža je u neposerednoj blizini turističkog mesta Fetije, poznata je po svom belom pesku i azurnoj vodi. Smatra se idealnom lokacijom za paraglajding, a meštani preporučuju da se plaža posmatra sa visine kako bi se bolje videla njena lepota.

Limangazi

Ovo je mala uvala koja se nalazi blizu luke Kas, a do nje može da se dođe ili pešice ili brodićem. Ovo je veoma mala i mirna plaža, pravo mesto da pobegnete od gužve i galame. Ima i mali kafić u kojem možete da kupite osveženje.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar