Јунајтед је спреман за рат са Погбом и Рајолом!

Хоћете трансфер? Е, биће папрено! Неће то ићи баш тако лако као што је Француз замислио. . .

Фудбал 10.07.2019 | 13:42
Јунајтед је спреман за рат са Погбом и Рајолом!
Пол Погба је решио да уцењује Манчестер Јунајтед и да присили енгелски клуб да га прода. Француз је после две сезоне на Олд Трафорду опет решио да побегне, али му то неће ићи тако лако као некада када је као талентовани омладинац отишао у Јувентус без обештећења.

Овога пута ће то бити папрено!

Манчестер Јунајтед не жели да прода Погбу. Манчестер Јунајтед није клуб који је у ситуацији да мора да продаје играче иако му последњих година не иде добро. Приходи су и даље високи, каса је пуна, а оно што је Јунајтеду потребно у ситуацији када игра Лигу Европе су звезде. А Погба јесте звезда. Зато Црвени ђаволи неће дозволити да тако лако изгубе једну под ретких звезда у тиму. Потребне су им звезде да би са њима привлачили нове звезде и постепено опет оформили тим за највише домете. Такође, Оле Гунар Солскјервиди незадовољног Француза као једног од кључних играча. Ако Погба промени став... Што је мало вероватно.

Ако Француз остане при намери, коју му додатно распирује агент Мина Рајола, натера клуб на трансфер, онда ће Јунајтед играти грубо. Почетна преговарачка позиција Јунајтеда ће бити јака а цена постављена на астрономских 180.000.000 евра што овог лета нико неће ни помислити да плати.  

Погтово не Реал Мадрид у којем и даље владају подељена мишљења око Погбе, али би клуб пристао да стане иза Зидана и испуни му највећу жељу. Међутим, не по било коју цену. А поготово не ову коју би одредио Јунајтед. Такође, Реал нема намеру да улази у отворени рат са Манчестер Јунајтедом и да саветује Погбу на неке нечасне потезе као што је то раније био случај са Бејлом или Модрићем. Мадриђани ће чекати да се неке ствари рашчисте између клуба и играча, па да онда изађу са предлозима.

Јасно је да би и Јунајтед могао да спусти цену како се крај прелазног рока буде ближио. То у многоме зависи и од Погбиног понашања током припрема и колики ће притисак Француз да прави. Познат као усијана глава, Погба би могао да направи џумбус у свлачионици и да пормети целу екипу на припремама. Јунајтед се ту коцка, али је решио да покаже ауторитет клуба из времена Алекса Фегрусона.

Реално је да се у наредним данима неће догодти ништа круцијално јер предуслов да Јунајтед уђе у преговоре око Погбе је да прво доведе замену. Алтернативе су Бруно Фернандеш, Сергеј МилинковићСавић, Кристијан Ериксен, Дони ван де Бек и Џејмс Медисон. Али нико од њих није лака мета...

Сапуница Погба ће трајати бар још неколико недеља.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар