Junajted je spreman za rat sa Pogbom i Rajolom!

Hoćete transfer? E, biće papreno! Neće to ići baš tako lako kao što je Francuz zamislio. . .

Fudbal 10.07.2019 | 13:42
Junajted je spreman za rat sa Pogbom i Rajolom!
Pol Pogba je rešio da ucenjuje Mančester Junajted i da prisili engelski klub da ga proda. Francuz je posle dve sezone na Old Trafordu opet rešio da pobegne, ali mu to neće ići tako lako kao nekada kada je kao talentovani omladinac otišao u Juventus bez obeštećenja.

Ovoga puta će to biti papreno!

Mančester Junajted ne želi da proda Pogbu. Mančester Junajted nije klub koji je u situaciji da mora da prodaje igrače iako mu poslednjih godina ne ide dobro. Prihodi su i dalje visoki, kasa je puna, a ono što je Junajtedu potrebno u situaciji kada igra Ligu Evrope su zvezde. A Pogba jeste zvezda. Zato Crveni đavoli neće dozvoliti da tako lako izgube jednu pod retkih zvezda u timu. Potrebne su im zvezde da bi sa njima privlačili nove zvezde i postepeno opet oformili tim za najviše domete. Takođe, Ole Gunar Solskjervidi nezadovoljnog Francuza kao jednog od ključnih igrača. Ako Pogba promeni stav... Što je malo verovatno.

Ako Francuz ostane pri nameri, koju mu dodatno raspiruje agent Mina Rajola, natera klub na transfer, onda će Junajted igrati grubo. Početna pregovaračka pozicija Junajteda će biti jaka a cena postavljena na astronomskih 180.000.000 evra što ovog leta niko neće ni pomisliti da plati.  

Pogtovo ne Real Madrid u kojem i dalje vladaju podeljena mišljenja oko Pogbe, ali bi klub pristao da stane iza Zidana i ispuni mu najveću želju. Međutim, ne po bilo koju cenu. A pogotovo ne ovu koju bi odredio Junajted. Takođe, Real nema nameru da ulazi u otvoreni rat sa Mančester Junajtedom i da savetuje Pogbu na neke nečasne poteze kao što je to ranije bio slučaj sa Bejlom ili Modrićem. Madriđani će čekati da se neke stvari raščiste između kluba i igrača, pa da onda izađu sa predlozima.

Jasno je da bi i Junajted mogao da spusti cenu kako se kraj prelaznog roka bude bližio. To u mnogome zavisi i od Pogbinog ponašanja tokom priprema i koliki će pritisak Francuz da pravi. Poznat kao usijana glava, Pogba bi mogao da napravi džumbus u svlačionici i da pormeti celu ekipu na pripremama. Junajted se tu kocka, ali je rešio da pokaže autoritet kluba iz vremena Aleksa Fegrusona.

Realno je da se u narednim danima neće dogodti ništa krucijalno jer preduslov da Junajted uđe u pregovore oko Pogbe je da prvo dovede zamenu. Alternative su Bruno Fernandeš, Sergej MilinkovićSavić, Kristijan Eriksen, Doni van de Bek i Džejms Medison. Ali niko od njih nije laka meta...

Sapunica Pogba će trajati bar još nekoliko nedelja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar