Звезди од трансфера Гудурића 400.000 долара!

Клуб са Малог Калемегдана добро ће приходовати од трансфера свог бившег играча.

Кошарка 10.07.2019 | 08:57
Звезди од трансфера Гудурића 400.000 долара!
Некадашњи бек Црвене звезде Марко Гудурић од наредне сезоне наступаће у НБА лиги. Кошаркаш који је ове сезоне пружао феноменалне партије у дресу Фенербахчеа, играће у дресу Мемфиса, а потврђено је да ће Гудурићев трансфер "преко баре" износити 2.000.000 долара.

Пре две године, челници црвено-белих су при преговорима са Фенербахчеом тражили да уз 1.000.000 евра, колико је износио Марков трансфер у турски клуб, добију и 20% од следеће продаје. И то им се апсолутно исплатило, пошто ће на основу овог договора клуб са Малог Калемегдана инкасирати чак 400.000 евра, што ће им додатно помоћи у настојањима да се појачају и наредне сезоне у Евролиги покажу квалитетне игре. Биће то одлична финансијска ињекција за буџет Црвене звезде, пошто ово никако није занемарљив износ, нарочито у кошаркашком свету.

Марко Гудурић је претходне сезоне у Евролиги просечно постизао 9,4 поена по утакмици уз 2,2 асистенције и 1,9 ухваћених лопти. У турском шампионату био је још бољи, пошто је имао 11,1 поен по мечу, а такође је долазио до 2,7 асистенција и скокова по сусрету.

Да напоменемо, за Црвену звезду су у досадашњем делу лета већ потписали Били Берон, Бранко Лазић, Филип Човић, Мохамед Фаје и Бориша Симанић, од играча који су ту били и претходне сезоне, док су придошлице бивши играчи Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић, као и Дерик Браун и Џејмс Гист који имају искуство играња на највишем нивоу. Можда је овај финансијски додатак наговештај да бисмо у Звезди могли да видимо још неко велико кошаркашко име.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар