Zvezdi od transfera Gudurića 400.000 dolara!

Klub sa Malog Kalemegdana dobro će prihodovati od transfera svog bivšeg igrača.

Košarka 10.07.2019 | 08:57
Zvezdi od transfera Gudurića 400.000 dolara!
Nekadašnji bek Crvene zvezde Marko Gudurić od naredne sezone nastupaće u NBA ligi. Košarkaš koji je ove sezone pružao fenomenalne partije u dresu Fenerbahčea, igraće u dresu Memfisa, a potvrđeno je da će Gudurićev transfer "preko bare" iznositi 2.000.000 dolara.

Pre dve godine, čelnici crveno-belih su pri pregovorima sa Fenerbahčeom tražili da uz 1.000.000 evra, koliko je iznosio Markov transfer u turski klub, dobiju i 20% od sledeće prodaje. I to im se apsolutno isplatilo, pošto će na osnovu ovog dogovora klub sa Malog Kalemegdana inkasirati čak 400.000 evra, što će im dodatno pomoći u nastojanjima da se pojačaju i naredne sezone u Evroligi pokažu kvalitetne igre. Biće to odlična finansijska injekcija za budžet Crvene zvezde, pošto ovo nikako nije zanemarljiv iznos, naročito u košarkaškom svetu.

Marko Gudurić je prethodne sezone u Evroligi prosečno postizao 9,4 poena po utakmici uz 2,2 asistencije i 1,9 uhvaćenih lopti. U turskom šampionatu bio je još bolji, pošto je imao 11,1 poen po meču, a takođe je dolazio do 2,7 asistencija i skokova po susretu.

Da napomenemo, za Crvenu zvezdu su u dosadašnjem delu leta već potpisali Bili Beron, Branko Lazić, Filip Čović, Mohamed Faje i Boriša Simanić, od igrača koji su tu bili i prethodne sezone, dok su pridošlice bivši igrači Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić, kao i Derik Braun i Džejms Gist koji imaju iskustvo igranja na najvišem nivou. Možda je ovaj finansijski dodatak nagoveštaj da bismo u Zvezdi mogli da vidimo još neko veliko košarkaško ime.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar