WБ: Кажњени Кирјос, Серена и Фоњини... Тј. "кажњени"!

На Вимблдону изречене новчане казне за три такмичара.

Тенис 09.07.2019 | 17:49
WБ: Кажњени Кирјос, Серена и Фоњини... Тј. "кажњени"!
Серена Вилијамс, Фабио Фоњини и Ник Кирјос мораће да плате укупно 21.000 долара због недоличаног понашања на најстаријем гренд слему.

Американка Серена Вилијамс кажњена је са 10.000 долара пошто је уништила инвентар на Вимблдону. Наиме, седмострука шампионка је рекетом оштетила један од терена на Вимблдону током тренинга уочи почетка такмичења у Лондону због чега јој је одређена новчана казна како би штета била санирана.

Казну је добио и Италијан Фабио Фоњини, и то у износу од 3.000 долара и то због "претешких речи". Он је током меча трећег кола против Американца Тениса Сандгрена незадовољан условима на терену број 14 на којем су играли изговорио на италијанском да би волео да бомба експлодира на Вимблдону.

"Да ли је по правилима да играмо овде? Проклети Енглези. Проклети, заиста. Желео бих да бомба овде експлодира. Бомба би требало да експлодира", изјавио је Фоњини.

Организатори нису могли да му опросте те речи, па су му одредили казну, јер се у историји памти тежак тренутак када је током Другог светског рата бомба погодила Вимблдон и оштетила кров на Централном терену.

Због "поганог" језика платиће и Ник Кирјос, "лош момак" из Аустралије.

Њему је одређена казна од укупно 8.000 долара због неспортског понашања у прва два кола на гренд слему у Лондону.

Због инцидената на мечу са Џорданом Томпсоном кажњен је са 3.000, а због испада у дуелу са Рафаелом Надалом у другој рунди, који је изгубио, са 5.000 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар