WB: Kažnjeni Kirjos, Serena i Fonjini... Tj. "kažnjeni"!

Na Vimbldonu izrečene novčane kazne za tri takmičara.

Tenis 09.07.2019 | 17:49
WB: Kažnjeni Kirjos, Serena i Fonjini... Tj. "kažnjeni"!
Serena Vilijams, Fabio Fonjini i Nik Kirjos moraće da plate ukupno 21.000 dolara zbog nedoličanog ponašanja na najstarijem grend slemu.

Amerikanka Serena Vilijams kažnjena je sa 10.000 dolara pošto je uništila inventar na Vimbldonu. Naime, sedmostruka šampionka je reketom oštetila jedan od terena na Vimbldonu tokom treninga uoči početka takmičenja u Londonu zbog čega joj je određena novčana kazna kako bi šteta bila sanirana.

Kaznu je dobio i Italijan Fabio Fonjini, i to u iznosu od 3.000 dolara i to zbog "preteških reči". On je tokom meča trećeg kola protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena nezadovoljan uslovima na terenu broj 14 na kojem su igrali izgovorio na italijanskom da bi voleo da bomba eksplodira na Vimbldonu.

"Da li je po pravilima da igramo ovde? Prokleti Englezi. Prokleti, zaista. Želeo bih da bomba ovde eksplodira. Bomba bi trebalo da eksplodira", izjavio je Fonjini.

Organizatori nisu mogli da mu oproste te reči, pa su mu odredili kaznu, jer se u istoriji pamti težak trenutak kada je tokom Drugog svetskog rata bomba pogodila Vimbldon i oštetila krov na Centralnom terenu.

Zbog "poganog" jezika platiće i Nik Kirjos, "loš momak" iz Australije.

Njemu je određena kazna od ukupno 8.000 dolara zbog nesportskog ponašanja u prva dva kola na grend slemu u Londonu.

Zbog incidenata na meču sa Džordanom Tompsonom kažnjen je sa 3.000, a zbog ispada u duelu sa Rafaelom Nadalom u drugoj rundi, koji je izgubio, sa 5.000 dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar